Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Un religios suspectat de abuzarea a 24 de copii în Franţa şi Elveţia


   Anchetarea unui elveţian religios din Ordinul Capucinilor, acuzat de comiterea unor acte de pedofilie în Elveţia şi Franţa, a dus la descoperirea de noi cazuri, rezultând astfel un număr de 24 de victime în decursul a 40 de ani, a informat luni justiţia elveţiană.


   Un tânăr francez, victimă a abuzului, în anul 1995, regiunea Grenoble, pe când avea vârsta de 11 ani, se numără printre cele 9 victime relevate de această anchetă, a spus judecătorul cantonului de Fribourg, Yvonne Gendre.


   Religiosul a mărturisit acest nou caz, a declarat magistratul.

   În total, acest capucin elveţian, în vârstă de 68 de ani, este suspectat de abuzul a 24 băieţi, începând din 1957, conform lui Gendre.


   Religiosul, care a practicat credinţa sa în Elveţia şi Franţa, a făcut 22 de victime în Elveţia, în cantoanele Fribourg, Vaud şi Valais, a mai spus Gendre. Judecătorul a mai citat opt cazuri în regiunea fribourgheză Broye în perioada 1981 şi 1989 şi alte două victime la Freibourg în anii 1970.

   Victimele sale, numai băieţi cu vârste intre 9 si 14 ani, au fost deosebit de vulnerabili, iar trei dintre ei sunt handicapaţi.


   "Toate faptele care au avut loc în Elveţia s-au prescris", a spus Gendre. Cu toate acestea, "cazul din 1992, al nepotului capucinului din Franţa, precum şi cel al copilului din 1995, mai mic de 11 ani, încă nu s-au prescris", a spus judecătorul.

   "Chiar dacă faptele sunt prescrise în Elveţia, totuşi numărul mare de victime din această ţară ne dă mari indicii despre personalitatea acestui om", pentru procesul din Franţa", a spus magistratul.

    Deja a fost contactat procurorul Grenoble, pentru a-i oferi noi elemente.


    Religiosul a confirmat în ianuarie comiterea unui abuz sexual asupra nepotului său, minor, din regiunea Grenoble, în anul 1992.


    Cazurile de pedofilie din Elveţia l-au determinat pe capucin să se refugieze în Franţa, între anii 1989 şi 2005. El a fost primit de o comunitate de capucini la Corenc, departamentul Isere (estul Franţei), apoi a devenit responsabil cu parohia Balcons à Belledone, în Haute-Savoie.

    În 2003, ca urmare a emisiunii de televiziune elveţiene, despre mărturia unuia dintre victimele sale, clericul a fost trimis la Frăţia Capucinilor din Bron (departamentul Rhone), după care a revenit în Elveţia, în 2005.

   Aici a stat la mănăstirea capucinilor Montcroix din Delemont (Jura elveţiană).

   "Este evident că ne punem întrebarea cum de a putut acţiona cu atâta neruşinare în toţi aceşti ani" a mai spus magistratul.

   "Biserica ştia. Cu siguranţă au avut cunoştinţă de anumite fapte fragmentare", a spus Gendre, la Radio Suisse Romande (RSR).

  "Acest lucru ar fi permis investigarea sa, dar el a preferat să fugă" în Franţa, în 1989, a observat judecătorul.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article