Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Sinodul Episcopilor a subliniat importanţa dialogului cu evreii


   Sinodul episcopilor catolici a afirmat sâmbătă, în concluziile sale, importanţa dialogului cu evreii, care "aparţin de fapt aceleiaşi Biserici", pe fondul polemicilor ce au luat naştere între Vatican şi Israel, pe marginea controversatei beatificări a Papei Pius al XII-lea.


   Una dintre propunerile sinodului către Papa Benedict XVI este "promovarea întâlnirilor şi dialogului între evrei şi creştini."


   Pentru prima dată, un rabin israelian - Marele Rabin al Haifa ShearYshuv Cohen - a fost invitat să vorbescă în faţa unui sinod.


   O noutate a discuţiilor pe această temă, care s-au axat de fapt pe interpretarea dată de Biserica Catolică Bibliei, au fost un set de texte sfinte care sunt comune şi iudaismului.


   Rabinul şi-a exprimat însă opinia sa, cu privire la controversata beatificare a Papei Pius al XII-lea, afirmând că acesta "nu a depus niciun efort " pentru salvarea evreilor de la exterminare.


   Aceste declaraţii au revitalizat controversele, pe tema beatificării Papei Pius al XII-lea, care a condus Biserica în perioada 1939 - 1958, acuzat de critici pentru tăcerea lui în faţa crimelor fasciştilor şi naziştilor.


   În acest context, preşedintele Shimon Peres a reînnoit invitaţia sa adresată Papei Benedict XVI de a vizita Israelul, asigurând că această vizită nu va fi legată de controversele referitoare la Papa Pius al XII-lea.

  

   "Avem motive să creadem că Pius al XII-lea nu a depus suficiente eforturi pentru a salva vieţi evreieşti, şi nu vrem să-l judecăm. Dar, dacă există dovezi, atunci acestea trebuie să fie examinate cu atenţie", a adăugat el.


Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article