Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
20 octobre 2008 1 20 /10 /octobre /2008 13:42

  
   Pãrintele Arhimandrit Mina Dobzeu este parintele care l-a botezat în închisoare pe monahul Nicolae Steinhardt si s-a opus guvernului Ceausescu, impotriva programului de demolare a bisericilor. De curand, acesta a suferit o reactie la Biseptol si a fost internat in stare foarte grava - prezentand rani deschise pe toata suprafata corpului - la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Initial acesta fusese spitalizat la Spitalul din Hârlãu. 

   Imediat dupa vestea complicatiilor aparute in cazul parintelui, un grup de persoane - sursa vehiculata pe net fiind site-ul Apologeticum a carui stire a fost preluata imediat de toate celelalte site-uri, fara o verificare in prealabil - a inceput sa faca apel in gasirea unui unguent destul de rar.

   Medicii din spital atrag insa atentia ca acest unguent nu numai ca nu este necesar, dar nici nu este indicat in acest caz, parintele prezentand rani deschise.

     Reamintim ca parintele Mina l-a convertit la ortodoxie pe Nicolae Steinhardt, in timp ce erau inchis la inchisoarea Jilava. In prezent, din anul 1970 slujeste la Manastirea „Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Husi.  

      Bunul Dumnezeu sa ii ajute parintelui spre insanatosire grabnica! Doamne ajuta!

Partager cet article

Repost0

commentaires