Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Pãrintele Mina, preotul care l-a botezat în închisoare pe Nicolae Steinhardt, în stare gravã

  
   Pãrintele Arhimandrit Mina Dobzeu este parintele care l-a botezat în închisoare pe monahul Nicolae Steinhardt si s-a opus guvernului Ceausescu, impotriva programului de demolare a bisericilor. De curand, acesta a suferit o reactie la Biseptol si a fost internat in stare foarte grava - prezentand rani deschise pe toata suprafata corpului - la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Initial acesta fusese spitalizat la Spitalul din Hârlãu. 

   Imediat dupa vestea complicatiilor aparute in cazul parintelui, un grup de persoane - sursa vehiculata pe net fiind site-ul Apologeticum a carui stire a fost preluata imediat de toate celelalte site-uri, fara o verificare in prealabil - a inceput sa faca apel in gasirea unui unguent destul de rar.

   Medicii din spital atrag insa atentia ca acest unguent nu numai ca nu este necesar, dar nici nu este indicat in acest caz, parintele prezentand rani deschise.

     Reamintim ca parintele Mina l-a convertit la ortodoxie pe Nicolae Steinhardt, in timp ce erau inchis la inchisoarea Jilava. In prezent, din anul 1970 slujeste la Manastirea „Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Husi.  

      Bunul Dumnezeu sa ii ajute parintelui spre insanatosire grabnica! Doamne ajuta!

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article