Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Sinodul de la Vatican: critici la adresa utilizării ideologice a Bibliei, în Orientul Apropiat.

   Un preot libanez a avertizat luni, în faţa sinodului episcopilor de la Vatican, asupra utilizarii ideoligice a Bibliei, în Israel, în scopul justificării anexării de terenuri şi negării drepturilor palestinienilor.


   "Pentru evrei, în general, şi în special pentru unii fundamentalişti religioşi, Biblia este un fel de studiu cadastral prin care se trasează hotarele lui Israel", a spus Episcopul Guy-Paul Noujaim, vicar patriarhal de Sarba (aproximativ 15 km la nord de Beirut, Liban).


   Rezumatul difuzat în mass-media a vorbit mai mult în termeni generali despre "o exegeză ideologică şi politică a Sfintei Scripturi, în particular a problemei tărâmului făgăduit lui Israel de Dumnezeu, în Biblie:", adăugând că "unii iau scrierile ca promisiuni pentru ziua de astăzi".


   În textul integral, Episcopul Noujaim a subliniat faptul că "numeroşi creştini şi majoritatea catolicilor, care se numesc creştini-sionişti, aderă la acest curent". "Unii dintre ei susţin că poporul palestinian nu are dreptul de a deţine propriul pământ în Palestina", a remarcat acesta.


   Sinodul Episcopilor (întâlnire consultativă) se ţine în perioada 5 octombrie 5 - 25 octombrie, pe tema "Cuvântul lui Dumnezeu."


   Un alt prelat din Orientul Apropiat, Patriarhul latin de Ierusalim, Fouad Twal, a avertizat, pe 10 octombrie, asupra folosirii Bibliei în conflictul israeliano-palestinian.


   "Conflictul israeliano-palestinian cauzează dificultăţi în citirea şi înţelegerea anumitor pasaje din Biblie", a spus el. "Creştinii arabi, în general, au deseori dificultăţi de lectură din Vechiul Testament, pentru că nu urmăresc Cuvântul Lui Dumnezeu, în sine, ci caută interpretări ideologice şi politice", a mai spus el.  

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article