Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

8 ANI DE LA HIROTONIA ÎNTRU ARHIEREU A PREASFINŢITULUI DR. AMBROZIE, EPISCOPUL GIURGIULUI



   În ziua de 15 octombrie 2008 se împlinesc 8 ani de la hirotonia întru arhiereu a Preasfinţitului Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

   Preasfinţia Sa s-a născut în ziua de 20.04.1969 în localitatea Scorţeni, judeţul Prahova. Licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Preasfinţitul Dr. Ambrozie a intrat în obştea Schitului Crasna în anul 1990, unde a fost tuns în monahism cu numele Ambrozie.

   În anul 1992 a fost hirotonit diacon, apoi preot, iar în luna martie 1996, a fost numit stareţ al Schitului Darvari din Bucureşti.

   Trei ani mai târziu, în anul 1999, a primit rangul de Protosinghel şi a început studiile de doctorat la Facultatea de Teologie a Universităţii din Salonic, Grecia, pe care le-a încheiat în anul 2005, iar în ziua de 2 martie, acelaşi an, primeşte titlul de Doctor în Teologie.

   În ziua de 4 octombrie 2000, a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, Episcop-Vicar Patriarhal cu numele de Sinaitul şi Coordonator al Sectorului „Comunităţi Externe" din cadrul Sectorului Patrimoniu Cultural-Naţional şi al Biroului de Pelerinaje al Patriarhiei Române. Hirotonia întru arhiereu a avut loc în Catedrala „Sfântul Ier. Spiridon" din Bucureşti, în anul 2000, în ziua de 15 octombrie, şi a fost săvârşită de către vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, înconjurat de un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod.

   În ziua de 8 februarie 2006 a fost ales Episcop al Giurgiului de către Colegiul Electoral Bisericesc şi întronizat în ziua de 9 aprilie 2006, în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu.

   Pe plan cultural-religios, s-a remarcat prin publicarea a două cărţi, Palamism şi secularizare (2000) şi Considerarea istorică a cauzelor şi consecinţelor unirii Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolică (teza de doctorat, Grecia, 2005), a mai multor studii, articole şi predici. De asemenea, a desfăşurat o intensă activitate de reprezentare a Bisericii Ortodoxe Române în ţară şi peste hotare la manifestări culturale şi religioase.

   Cu prilejul împlinirii celor 8 ani de la hirotonia întru Arhiereu, Îi adresăm urarea:

   "ÎNTRU MULŢI ŞI FERICIŢI ANI, PREASFINŢIA VOASTRĂ!"

   cu sănătate, bucurii duhovniceşti, alese împliniri şi rodnică arhipăstorire.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article