Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
8 août 2009 6 08 /08 /août /2009 07:17

Lacasuri Ortodoxe: despre Sfinti

Poporul l-a rugat să le fie păstor

 

   Sinaxarele ortodoxe amintesc astăzi pe Sfântul Miron, cel care a fost mai întâi fermier în Raucia, din insula Creta.

 

   Atingând prosperitatea prin muncă, Miron a împărţit roadele sale cu toţi cei necăjiţi, încât nu era om care să plece de la el neajutat. Asemănându-se Domnului, Miron împărţea tuturor din bunurile sale, fără a judeca în vreun fel pe cineva, păstrând pentru familie strictul necesar.

 

   Ca dovadă pentru bunătatea Sfântului este consemnat următorul fapt:

 

   într-o zi, Miron a surprins şapte hoţi în propriul hambar, care se chinuiau să-i fure din sacii de grâu.

   Cu zâmbetul pe faţă, Sfântul i-a ajutat să ridice sacii, ba chiar a cărat el însuşi un sac în plus, pentru ei. Uimiţi de atitudinea lui, hoţii au renunţat la stilul lor de viaţă, devenind oameni cinstiţi.

 

   În scurtă vreme, a fost rugat de localnici să accepte demnitatea preoţiei. Miron a primit, iar după o vreme a fost hirotonit episcop al obştii din Raucia.

 

   Ca ierarh, s-a dedicat cu multă înţelepciune păstoririi credincioşilor, rostind predici pline de har şi ajungând făcător de minuni. Dintre acestea, este cunoscută aceea a opririi curgerii râului Triton, în timpul unei inundaţii.

   Episcopul a trecut dincolo de râu pe uscat, după care a trimis un om al său ca să-i „explice” râului că-şi poate continua cursul, nestingherit, întrucât apa rămăsese oprită – precum la trecerea Mării Roşii de către evrei, pe vremea lui Moise.

 

   Râul s-a supus Sfântului, reluându-şi curgerea.

   A trecut la Domnul având împliniţi 100 de ani, spre anul 350.

 

Lacasuri Ortodoxe


© Copyright 2008-2009 - Tous droits réservés    Nu uitati de continuarea acestui "mesaj": CARTEA SFINTILOR - Lacasuri Ortodoxe (click pe banner)

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires