Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
7 août 2009 5 07 /08 /août /2009 13:42

Lacasuri Ortodoxe: Bagdad, 7 august 2009 / Irak

Trei pelerini shiiţi ucişi la întoarcerea din Karbala

   Trei pelerini shiiţi au fost ucişi, şi alţi 15 răniti, astăzi dimineaţă, vineri 7 august 2009, când o bombă plasată pe ruta acestora a explodat la trecerea autobuzului - a declarat o sursă din cadrul Ministerului de Interne irakian.

 

   Atacul a avut loc în Sadr City, un district şhiit din zona de nord-est a Bagdadului, fiind destinat pasagerilor întorşi dintr-un pelerinaj în oraşul Kerbala, la 110 km sud de Bagdad, potrivit aceleiaşi surse.

 

   De joi seara, sute de mii de şhiiţi comemorează naşterea celui de-al 12-lea Imam, Mahdi, numit "Imamul ascuns", a cărui întoarcere shiiţii înca o mai aşteaptă, întrucât acesta ar urma să restabilească dreptatea şi pacea.

 

   Joi, un pelerin şhiit a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi de o bombă ascunsă pe o stradă din cartierul Dora, fost bastion al insurgenţilor suuniţi.

 

   Mai multe incidente au punctat aceste festivităţi.

   Luni, un pelerin şhiit a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi într-un atac cu o bombă plasată pe o maşină în Iskandariyah, la 40 mile sud de Bagdad.

 

   În plus, în provincia Babilon, la sud de Bagdad, două bombe au fost plasate în apropierea celebrului sit arheologic, explodând la trecerea a două autobuze care transportau pelerini, omorând două persoane şi rănind alte 27, conform poliţiei.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires