Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
7 août 2009 5 07 /08 /août /2009 06:56
   În ziua de 6 august, la praznicul Schimbării la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Comana.

   În cuvântul de învăţătură adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, Preasfinţitul Părinte a vorbit despre minunea Schimbării la Faţă de pe muntele Tabor, prin care Mântuitorul le-a dat apostolilor dovada anticipată a învierii şi dumnezeirii Sale şi a mântuirii tuturor celor care vor crede în El.

   De asemenea, Preasfinţia Sa a subliniat că pe muntele Tabor s-a descoperit Fiul lui Dumnezeu, care a luat chipul nostru pentru veşnicie, arătându-ne, prin aceasta, suprema apropiere a lui Dumnezeu faţă de noi. Schimbarea la Faţă a însemnat descoperirea Dumnezeirii şi a mesianităţii lui Hristos, ea fiind preludiul tranfigurării noastre spirituale şi învrednicirea de slava şi lumina cerească, aşa cum spunea Sf. Ap. Pavel: „Care va schimba la înfăţişare trupul smereniei noastre, ca să fie asemenea trupului slavei Sale, lucrând cu puterea ce are de a-şi supune Sieşi toate" Filip. 3,21.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires