Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
23 juillet 2009 4 23 /07 /juillet /2009 06:52

   In data de 22 iulie, în Biserica Ortodoxă este sărbătorită Sfânta Maria Magdalena. Aceasta este şi ocrotitoarea mănăstirii din apropierea localităţii Cobadin. Cu prilejul hramului, începând cu ora 8.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la această mănăstire.

 

   Aşezământul monahal a luat fiinţă în data de 1 mai 2006, sub păstorirea maicii stareţe Ambrozia Voicu, pentru ca trei luni mai târziu, de primul hram al mănăstirii, Ierarhul Tomisului să sfinţească terenul pe care a fost înălţat paraclisul. Pe data de 21 iulie 2007 a fost sfinţit paraclisul, iar părintele Neculai Voicu, cel care veghează la buna desfăşurare a lucrărilor, s-a îngrijit şi de construcţia chiliilor.

 

   Maria Magdalena este una dintre ucenicele şi mironosiţele care l-au urmat pe Hristos. Numele de Magdalena este legat de cetatea în care s-a născut, Magdala din Galilea.

 

   Întâlnirea cu Hristos a făcut ca viaţa ei să cunoască o schimbare radicală. A renunţat la trăirea în păcat pentru a deveni următoare a lui Hristos şi astfel s-a alăturat femeilor mironosiţe. Tot Maria Magdalena este acea femeie păcătoasă care a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preţ. Conform Evangheliilor, tot ea îi este alături în momentul Răstignirii, dar este şi prima căreia îngerul îi vesteşte Învierea şi are un dialog cu Hristos cel Înviat.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires