Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
7 août 2009 5 07 /08 /août /2009 06:39

   In data de 6 august 2009, Înaltpreasfinţitul Andrei a fost prezent la Mănăstirea Poşaga

   Ieri, 6 august, Înaltpreasfinţitul Andrei a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Poşaga, cu ocazia celui de-al doilea hram al mănăstirii.

   Slujba praznicului Schimbării la Faţă a Domnului a început cu o seara inaintede, cu Vecernia urmată de Priveghere. În dimineaţa acestei zile s-a oficiat slujba de sfinţire a apei urmată de Acatist, slujba ceasurilor şi Taina Sfântului Maslu iar de la ora 09:30 ÎPS Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi - a relatat Părintele stareţ Teofan Jurca. La această slujire duhovnicească Ierarhul a fost însoţit de Părintele Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor din eparhie.

 

   În data de 5 august 2009, la Crăciunel

   În seara zilei de 5 august 2009, Înaltpreasfinţitul Andrei a fost prezent în parohia Crăciunelul de Jos din protopopiatul Blaj, unde a slujit slujba Paraclisului Maicii Domnului şi a rostit cuvântul de învăţătură. Tema duhovnicească propusă pentru această zi în cadrul slujbei Paraclisului Maicii Domnului a fost „Mintea sănătoasă gândeşte frumos”. O meditaţie pe această temă, pusa la suflet de Părintele Vasile Chiorean, din Reghin.

 

   IPS Andrei a oficiat în seara zilei de 3 august 2009, Paraclisul Maicii Domnului, în parohia Cricău

   IPS Andrei a oficiat în seara de 3 august 2009, de la ora 19.00, slujba Paraclisului Maicii Domnului, în biserica Sf. Nicolae din Parohia Cricău, unde este paroh Părintele Petru Medruţ şi împreună slujitor Părintele Cosmin Bufnea.

 

   Pe durata întregului post, după slujba Paraclisului, s-au ţinut meditaţii duhovniceşti legate de: „Vindecarea sufletului”.

 

   Tema duhovnicească propusă pentru această zi în cadrul slujbei Paraclisului Maicii Domnului este „Rugăciunea, cel mai la îndemână medicament”.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires