Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
4 août 2009 2 04 /08 /août /2009 12:30
   Duminică 2 august, de sărbătoarea Sf. Ilie profetul (c.Iul), patriarhul Chiril al Moscovei a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Vladimir din Cherson, Crimeea. Conform tradiţiei, în acest oraş (în prezent, o suburbie a Sevastopolului) Marele Prinţ Vladimir al Kievului a fost botezat în anul 988.

   La această impresionantă Liturghie, Patriarhul Chiril a fost înconjurat de numeroşi episcopi şi credincioşi ucraineni, ruşi şi bieloruşi. La sărbătoare au mai participat fostul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kuchma, şi alţi oameni politici ucraineni.

 

   În predică, după citirea Sfintei Evanghelii, Patriarhul Chiril a amintit că sfinţenia este factorul care poate uni oamenii şi popoarele cu adevărat. "Aici, în apropierea zidurilor sfinte ale Bisericii, construită pe locul botezului Sfântului Prinţ Vladimir, exemplul vieţii sale este în continuare prezent cu noi."

 

   În cuvântul său ţinut la sfârşitul slujbei, Mitropolitul Lazar de Simferopol a subliniat faptul că Patriarhul Chiril este primul Patriarh al Moscovei aflat în vizită pastorală în Crimeea.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires