Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
4 août 2009 2 04 /08 /août /2009 12:19

Lacasuri Ortodoxe: din KHARTOUM, 4 august 2009/Sudan

Raport al procesului jurnalistei surprinsa in pantaloni

   Procesul jurnalistei sudaneze, pedepsită cu 40 lovituri de bici, pentru faptul că a fost surprinsă în pantaloni, ţinută considerată "indecentă", a fost amânat pentru data de marţi 7 septembrie.

 

   Sute de oameni au venit să-şi arate susţinerea pentru Loubna Ahmed Al-Hussein în instanţa de judecată, dar au fost dispersaţi cu gaze lacrimogene de către poliţia locală, conform unui corespondent AFP.

 

   Judecătorul a decis să amâne şedinţa de stabilire a pedepsei jurnalistei Hussein, care scrie pentru un ziar din Sudan, dar face parte şi din secţiunea de comunicare a misiunii ONU în Sudan, care i-ar conferi imunitate - conform unuia dintre avocaţii tinerei femei, Jalal al-Sayyed.

 

   Jurnalista, declarand că luptă pentru ca articolul 152 din Codul penal să fie "sters", şi-a prezentat demisia la ONU pentru a îi fi retrasă imuinitatea.

 

   Hussein a fost arestată pe 3 iulie, într-un restaurant din Khartoum, împreună cu alte 12 de femei pentru "ţinută indecentă", întrucât aceasta purta pantaloni largi şi o bluză lungă.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires