Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
3 août 2009 1 03 /08 /août /2009 18:56

Lacasuri Ortodoxe: din LONDRA, 3 august 2009

   Şeful Bisericii Catolice din Anglia şi Ţara Galilor a criticat duminică 2 august 2009 site-urile de socializare, cum ar fi Facebook şi MySpace - furnizori de "relaţii efemere" care ar putea traumatiza tinerii, împingându-i chiar la sinucidere.

 

   "Facebook şi MySpace suţin că îşi pot aduce aportul într-o comunitate, dar sunt neîncrezător în această propunere. Nu poţi vorbi despre o reală comunicare decât într-o comunitate reală", a spus duminică Arhiepiscopul Vincent Nichols de Westminster în Sunday Telegraph.

 

   "În rândul tinerilor, un factor care duce deseori la sinucidere este trauma relaţiilor efemere. Ei se lansează cu capul înainte într-o prietenie sau într-o reţea de prieteni, care la un moment dat se prăbuşeşte şi sunt dezamăgiţi”, a spus Nichols. „Prietenia nu este un produs, prietenia este un element de investiţie important şi durabil."

 

   Comentariile acestuia intervin după sinuciderea unei tinere fete în vârstă de 15 ani, care a fost ţinta criticilor pe „Bebo”, un site de socializare.

 

   In plus, arhiepiscopul a numit "deosebit de îngrijorătoare, folosirea excesivă a serviciilor SMS şi a email-urilor, deoarece arată că societatea îşi pierde o parte din capacitatea de comunicare intre persoanele care au obligaţia să trăiască împreună şi să construiască o comunitate".

 

   "Ne pierdem aptitudinile sociale, experienţa în materie de interacţiune umană: cum ar fi descifrarea stării de spirit a unei persoane, limbajul corpului, descoperirea momentului în care poţi spune ceva", a spus Nichols.

 

   Potrivit acestuia, "utilizarea excesivă a informaţiilor electronice dezumanizează".

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires