Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
3 août 2009 1 03 /08 /août /2009 18:15

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin, 3 august 2009

   O bancă germană catolică a "regretat" duminică investiţiile ei, care nu sunt conforme cu exigenţele proprii etice: "în laboratoare farmaceutice care produc contraceptive orale, în fabricanţi de arme şi producători de tutun”.

 

   Patronul Pax Bank a recunoscut că a investit "în două companii farmaceutice din SUA care, într-o mică măsură, produc mijloace de contracepţie", în cadrul unui interviu la Radio Dom-Catolica, confirmând informaţiile săptămânalului Der Spiegel.

 

   Pax Bank, depozitar al conturilor instituţiilor şi comunităţilor catolice germane, a investit de asemenea, în luna martie, 577.970 euro în producătorul de armament BAE Systems şi deţine 870.950 euro în acţiuni ale Imperial Tobacco şi British American Tobacco", potrivit Der Spiegel.

 

   Banca spune că investiţiile din fonduri sale au trecut de "controlul intern". "Regretăm acest lucru şi vom corecta erorile imediat, inca din aceasta zi de luni 3 august 2009, dar clienţii nostri sunt răniţi", a adăugat ea.

 

   Pax Bank, cooperativă a celor mai multe dioceze catolice din Germania, declara pe site-ul său că "realizează un echilibru între producţie şi idealurile creştine".

 

   "Valorile activelor pe care le controlăm fac exclusiv obiectul unor investiţii conforme cu etica Bisericii Catolice – caracterizata si de responsabilitate şi transparenţă. Toate plasamentele de capital care încalcă principiile creştine sunt excluse", spunea banca.

 

   Biserica Catolică condamna prin enciclica "Humanae Vitae", în urmă cu 40 de ani, contracepţia, convingere reiterată de Papa Benedict al XVI-lea.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires