Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
3 août 2009 1 03 /08 /août /2009 12:06
  Maica stareţă Olimpiada (83 de ani, face parte din administratia Lacasuri Ortodoxe), împreună cu singura maica aflată sub ascultare, Eftimia (76 de ani), vă invită cu mult drag să le fiţi alături joi, 6 august 2009, la hramul Schitului Cetăţuia (Măgura, judeţul Buzău), ocazie cu care va fi resfinţit paraclisul nou construit prin strădania celor două măicuţe şi ale cărui lucrări de finisare si pictura au fost încheiate.

  În schit se găseşte Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, realizata în stil neoclasic de Gheorghe Tăttărescu. Amănunte despre schit şi Sfânta icoană, găsiţi aici  :

 

  Slujba vecerniei cu priveghere va avea loc miercuri seara, incepand cu orele 17:00.

 

  Slujba de sfinţire va începe dimineaţă la 7:30, urmată de Sfânta Liturghie Arhierească şi agapa frăţească la care sunteţi invitaţi cu toţii. Pe tot parcursul zilei veţi putea trece pentru închinare prin Altarul Paraclisului, aşa cum se obişnuieşte la orice resfinţire a unui Lăcaş Ortodox.

 

  La Schit puteţi ajunge cu maşina din Buzău sau Braşov spre Nehoiu, apoi urmaţi indicatoarele pentru Mânăstirea Ciolanu, de unde puteţi urca prin pădure, pe jos, sau cu maşina urmând drumul forestier (dincolo de Ciolanu, acolo unde o cruce rosie de piatra apare pe marginea soselei).

 

(Se poate ajunge si cu maxi taxi din Buzău - Autogara XXL)

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires