Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
31 juillet 2009 5 31 /07 /juillet /2009 18:30

Lacasuri Ortodoxe: din India (Asianews)

Un preot crestin ucis în Karnataka

   Un preot a fost ucis miercuri 29 iulie 2009 în India, în Karnataka (sud), unde creştinii sunt supuşi în mod constant violenţelor, a raportat joi agenţia catolică Asianews, cu sediul la Vatican.

 

   Corpul dezbrăcat al lui Mukalel James, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit în dimineaţa zilei de joi, 30 iulie 2009, pe un drum care ducea la parohia sa din cadrul Diocezei de Belthangady (Karnataka). Conform rezultatelor preliminare ale anchetei, el ar fi fost împuşcat când se întorcea în parohia sa, după ce slujise la o înmormântare într-un sat din apropiere.

 

   Şeful acestei Dioceze, Mitropolitul Mukkuzhy Lawrence, nu a avansat însă nicio ipoteză.

 

   Un alt responsabil al diocezei, Tomy Mattom, a apreciat că aceasta ar fi fost o "execuţie". El a precizat că organismul nu prezenta semne de violenţă sau elemente care să demonstreze că preotul ar fi fost maltratat.

 

   Se va efectua o autopsie, cât mai curând, pentru a determina cauzele decesului.

 

   Asociaţia Indienilor Creştini a solicitat o anchetă cu privire la acest asasinat şi la alte atacuri împotriva creştinilor din regiune – conform Asianews.

 

   Douăzeci de biserici au fost distruse în ultimul an în timpul violenţelor din Karnataka, în Statul Orissa (est), unde atacurile hinduşilor fundamentalişti au avut ca rezultat 35 de decese, şi au cauzat strămutarea a mii de săteni după incendierea a 500 de case

 

Partager cet article

Repost0

commentaires