Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
31 juillet 2009 5 31 /07 /juillet /2009 14:18

Lacasuri Ortodoxe: din Bagdad, 31 iulie 2009

Atentate în faţa unor moschei shiite din Irak: 27 morţi

 

   Astăzi, vineri 31 iulie 2009, în zona Bagdadului au avut loc o serie de atacuri, cauzând decesul a 27 dintre persoanele care părăseau mai multe moschei shiite, după rugăciunile săptămânale, au raportat surse din securitate.

 

   Cel puţin 55 de persoane au fost rănite în aceste atacuri care au avut loc simultan în Bagdad şi în împrejurimi, potrivit aceleiaşi surse.

 

   "Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 35 rănite în urma exploziei unei bombe care avea ca ţintă credincioşii", într-o parcare a moscheii al-Chouroufi, din districtul al-Chaab, în nord-estul Bagdadului, a declarat una dintre aceste surse.

 

   Această moschee este frecventată de adepţii mişcării liderului radical shiit Moqtada Sadr.

 

   Două alte bombe au explodat în momentul în care fidelii au ieşit din moscheea Rasul Al-Azam din Jisr Diyala, la sud de Bagdad, de asemenea, la sfârşitul rugăciunii săptămânale. Patru adepţi au fost ucişi şi şapte au fost răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

 

   În apropiere de Zaafaraniyah, o suburbie la sud de Bagdad, un credincios a fost ucis şi alti şase au fost răniţi în urma exploziei unei bombe, la iesirea dintr-o moschee, a mai precizat sursa.

 

   Un credincios a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi, în alt atac, în apropierea al-Hakim în cartierul Kamaliyah, de data aceasta în estul capitalei irakiane.

 

   Un alt atac a avut loc în husseiniyeh (locaş de cult shiit) Imam Sadr al-Elam, un cartier vestic al Bagdadului, 4 persoane fiind rănite.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires