Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Atentate în faţa unor moschei shiite din capitala irakiana: 27 de morţi si mai multi raniti, in urma atacurilor simultane, in toate punctele cardinale ale Bagdadului

Lacasuri Ortodoxe: din Bagdad, 31 iulie 2009

Atentate în faţa unor moschei shiite din Irak: 27 morţi

 

   Astăzi, vineri 31 iulie 2009, în zona Bagdadului au avut loc o serie de atacuri, cauzând decesul a 27 dintre persoanele care părăseau mai multe moschei shiite, după rugăciunile săptămânale, au raportat surse din securitate.

 

   Cel puţin 55 de persoane au fost rănite în aceste atacuri care au avut loc simultan în Bagdad şi în împrejurimi, potrivit aceleiaşi surse.

 

   "Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 35 rănite în urma exploziei unei bombe care avea ca ţintă credincioşii", într-o parcare a moscheii al-Chouroufi, din districtul al-Chaab, în nord-estul Bagdadului, a declarat una dintre aceste surse.

 

   Această moschee este frecventată de adepţii mişcării liderului radical shiit Moqtada Sadr.

 

   Două alte bombe au explodat în momentul în care fidelii au ieşit din moscheea Rasul Al-Azam din Jisr Diyala, la sud de Bagdad, de asemenea, la sfârşitul rugăciunii săptămânale. Patru adepţi au fost ucişi şi şapte au fost răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

 

   În apropiere de Zaafaraniyah, o suburbie la sud de Bagdad, un credincios a fost ucis şi alti şase au fost răniţi în urma exploziei unei bombe, la iesirea dintr-o moschee, a mai precizat sursa.

 

   Un credincios a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi, în alt atac, în apropierea al-Hakim în cartierul Kamaliyah, de data aceasta în estul capitalei irakiane.

 

   Un alt atac a avut loc în husseiniyeh (locaş de cult shiit) Imam Sadr al-Elam, un cartier vestic al Bagdadului, 4 persoane fiind rănite.

 

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article