Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Biserica Evanghelică împotriva turismului şi căsătoriei de tip gay

Lacasuri Ortodoxe: din Papeete, 31 iulie 2009 / Polinezia

Biserica Evanghelică împotriva turismului şi căsătoriei de tip gay

   Biserica protestantă maohi din Polinezia a condamnat astăzi, vineri 31 iulie 2009, ceea ce ea califică "dorinţa guvernului (local) de a stimula turismul homosexual în Polinezia, ca model de dezvoltare economică”, criticând in plus si căsătoria.

 

   Într-un comunicat emis după "Sinodul 125", Taarii Maraa, preşedintele Bisericii protestante din Polinezia, "îi condamnă pe toţi cei care exploatează situaţia homosexualilor în scopuri financiare şi care o fac din ce în ce mai publică."

 

   Polemicile asupra turismului homosexual s-au născut după sosirea în Tahiti, in urma  cu câteva săptămâni, a unui vas de croazieră, printr-o agenţie specializata în turism "homo", avand pe el mai mult de 300 de turişti.

 

   Vocile care s-au ridicat împotrivă, au venit din interiorul comunităţii protestante, majoritară în Polinezia, criticand guvernul si agenţiile de turism locale, care "saluta această nouă oportunitate pentru turismul din tara”, conform declaraţiilor  bisericii.

 

   Sinodul nu-i condamnă pe homosexualii polinezieni, pe care îi numeşte "efeminaţi" şi îi încurajează pe toţi ceilalţi "să-i ajute să îşi găsească locul pe pământ, între oamenii lui Dumnezeu." "Aceşti copii au locul lor în societatea maohi", spune Mara de Rev.

 

   Societatea tradiţională polineziană considera ca "efeminatul" sau "mahu" a jucat un rol important - mai mult social decât sexual - în comunitatea existentă pe insulă. În ultimii ani, prostituţia şi spectacolele gay au apărut în cluburile de noapte din Papeete.

 

   După anunţul de simplificare a formalităţilor pentru persoanelor străine care se căsătoresc în Polinezia, pentru a încuraja turismul "cuplurilor", Sinodul a publicat o critica privind ideea guvernului de a stimula economia tarii prin aceasta metoda."

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article