Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
31 juillet 2009 5 31 /07 /juillet /2009 10:36

Lacasuri Ortodoxe: din COPENHAGA, 30 iulie 2009

Binecuvântare colectivă acordata cuplurilor homosexuale străine, într-o biserică daneză

   Aproape o sută de cupluri homosexuale de origine străină au primit ieri după-amiază, joi 30 iulie 2009, binecuvântarea în catedrala daneză Vor Frue Kirke din Copenhaga, în timpul unei slujbe religioase speciale pentru participanţii la Outgames 2009.

 

   Biserica, ale cărei coloane exterioare au fost îmbrăcate în culorile curcubeului (emblema homosexualilor), a fost invadată de sute de participanţi la aceste jocuri, considerate Jocurile Olimpice ale homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor.

 

   Cuplurile de homosexuali şi lesbiene, dintr-un număr mare de ţări, au fost binecuvântaţi la altar, de o duzină de pastori din Biserica Evanghelică Luterană de Stat.

 

   Această ceremonie a marcat totodată cea de-a 20-a aniversare a mariajului homosexulilor, in Danemarca, prima ţară din lume care a autorizat în octombrie 1989 căsătoria homosexualilor şi a lesbienelor la primărie, sub numele de: "parteneriat înregistrat".

 

   Copenhaga găzduieşte în perioada 25 iulie - 1 august, cea de-a doua ediţie a competiţiei sportive Outgames 2009, cu peste 5000 de participanţi din 97 de ţări, care se întrec la 38 de discipline sportive.

 

   Această întâlnire sportivă, dar şi culturală, a avut de suferit în week-endul trecut când, în timpul nopţii, trei participanţi străini au fost bătuţi de către doi tineri danezi beţi, iar marţi, o petardă a fost aruncată pe scenă, un călăreţ american fiind accidentat.

 

   "Aceste incidente, deşi nefericite, au fost izolate şi din fericire nu au cauzat neplăceri mari, jocurile desfăşurându-se într-o atmosferă veselă şi colorată, Copenhaga dând un exemplu de toleranţă şi libertate", a declarat Erik Farso Madsen, angajat al biroului de presă al competitiei.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires