Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
31 juillet 2009 5 31 /07 /juillet /2009 09:28

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim, 31 iulie 2009

Descoperirea unei inscripţii misterioase din timpul lui Iisus

 

   O misterioasă inscripţie gravată pe un vas de piatră, datând din secolul 1 al creştinismului, a fost descoperită în ultimele zile, în urma unor săpături la Ierusalim, a declarat în urmă cu câteva ore, astăzi vineri 31 iulie 2009, unul dintre arheologii implicaţi.

 

   "Am descoperit o inscripţie de zece rânduri, în ebraică sau aramaică veche, pe un vas, aparent folosită într-un ritual de purificare", a declarat către AFP arheologul britanic Shimon Gibson.

 

   "Rândurile, scrise cursiv, sunt lizibile, dar textul este foarte dificil de descifrat", a precizat cercetătorul de la Universitatea din Carolina de Nord, Charlotte (USA), autor al unei recente cărţi "Ultimele zile ale lui Iisus: dovezi arheologice".

 

   Vasul a fost descoperit în apropierea sit-ului unei băi ritualice, în prezent în curs de excavare, situat în apropierea palatului Marelui Irod şi Templului din Ierusalim, distrus în anul 70, de romani.

 

   "E posibil ca acest tip de vas să fi fost folosit de Iisus pentru a se spăla pe mâini, înainte de ultima Sa Cină", a spus el, subliniind raritatea unei asemenea inscripţii.

 

   Săpăturile efectuate de profesorii Gibson si James Tabor, de la Universitatea din Carolina de Nord, au loc pe muntele Sionului, în afara zidurilor Vechiul Oraş, la graniţa dintre Ierusalimul de Vest şi partea de răsărit a oraşului.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires