Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 juillet 2009 4 30 /07 /juillet /2009 05:53

   Luni, 27 iulie, ÎPS Mitropolit Vladimir s-a deplasat în oraşul Kiev, Ucraina, unde participă la manifestările prilejuite de vizita întreprinsă în această ţară de către SS Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

 

   Membrii permanenţi ai Sfântului Sinod, printre care se află şi mitropolitul Vladimir - Moldova, s-au întrunit într-o şedinţă de lucru abordând diverse aspecte ale vieţii eclesiale.

 

   În cadrul şedinţei Sf. Sinod, Sanctitatea Sa Kiril i-a adus sincere felicitări ÎPS Mitropolit Vladimir care in aceasta zi isi serba ocrotitorul ceresc - Sf. Cneaz Vladimir.

 

   Din partea Bisericii Ortodoxe din Ucraina ierarhul a fost felicitat de către Prea Fericitul Vladimir al Kievului, care i-a înmânat Ordinul comemorativ în cinstea celor 450 de ani de la aducerea în Volâni a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Poceaev.

 

   Marţi, 28 iulie, Mitropolitul Vladimir a participat la Sfânta Liturghie din Lavra Pecerska, unde au liturghisit zeci de arhierei şi preoţi în frunte cu Patriarhul Kiril, care i-a adresat un mesaj de felicitare Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova:

 

„Înalt Prea Sfinţite,

dragă Vlădica Mitropolit!

 

   Din inimă Vă felicit cu prilejul serbării octoritorului ceresc al Înalt Prea Sfinţiei Voastre - Sf. Cneaz Vladimir.

 

   De mai multi ani slujiţi cu osârdie Domnului şi oamenilor, aducându-vă contribuţia întru consolidarea vieţii duhovniceşti din Moldova. Prin faptele bune şi cuvintele înţelepte, de care daţi dovadă, mărturisiţi despre valorile moral-spirituale nepieritoare ale învăţăturii dreptmăritoare, ajutându-i pe oameni să dobândească mai multă credinţă şi să meargă pe drumul mântuirii.

 

   Rugându-mă, Vă doresc, dragă Vlădica, să dobândiţi noi puteri sufleteşti şi trupeşti în munca pe care o depuneţi ca Arhiereu.

 

   Bunul Dumnezeu să Vă păzească în deplină sănătate întru mulţi şi fericiţi ani.

 

   Cu dragoste întru Hristos,

   +KIRIL,

   Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii".

 

   Totodată, Patriarhul Kiril i-a înmânat ÎPS Vladimir o icoană de mare preţ cu chipul Sf. Cn. Vladimir, care va fi adusă pe 29 iulie la Catedrala Mitropolitană din Chişinău şi va fi expusă spre închinarea credincioşilor.

 

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova i-a mulţumit Patriarhului Kiril pentru mesajul de felicitare, aducându-i Sanctităţii Sale cuvinte de felicitare şi recunoştinţă din partea slujitorilor şi credincioşilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei. Ierarhul l-a felicitat cu ocazia serbării Sf. Vladimir, nume în cinstea căruia a fost botezat actualul partiarh. Sanctitatea Sa a primit un buchet de flori drept apreciere şi dragoste sinceră din partea celor ocârmuiţi din de Dumnezeu păzită ţara noastră Moldova.

   Este de menţionat faptul că la Direcţia mitropolitană de la Chişinău au parvenit sute de felicitări cu prilejul acestui deosebit praznic, iar în sfintele lacaşuri din republică s-au înălţat rugăciuni pentru sănătatea Mitropolitului Chişinăului şi al Întregii Moldove.

   Întru mulţi ani, Stăpâne!


Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires