Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 juillet 2009 4 30 /07 /juillet /2009 12:24

Lacasuri Ortodoxe: din Sankt-Petersburg, 30 iulie

Romanovii sunt de acord să mai aştepte până la sfârşitul crizei, pentru reînhumarea rămăşiţelor Prinţului Alexei şi ale Principesei Maria

 

   Asociaţia Familiei Romanov consideră că este nepotrivit ca, în timpul crizei economice la nivel global, să cheltuiască bani pe reînhumarea rămăşiţelor copiilor Ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei - Prinţul Alexei şi Marea Principesă Maria - descoperite recent la periferia localităţii Ekaterinburg, în aşa-numitul al doilea loc de înmormântare, a declarat Ivan Arţişevski, un purtător de cuvânt al asociaţiei, în faţa jurnaliştilor din Sankt-Petersburg.

 

   "Nu este tocmai momentul potrivit pentru a dispune de banii necesari, ţinând cont că traim o perioadă de criză. Deşi nimeni nu a pus această problemă pe ordinea de zi", a spus Arţişevski.

 

   "Ii vom îngropa noi. Nimic nu este uşor, dar sa avem răbdare”, a adăugat acesta.

 

   Cu ceva timp în urmă, a fost raportată descoperirea câtorva oseminte în timpul excavaţiilor arheologice din apropierea Ekaterinburgului, pe 29 iulie 2007. Din start s-a presupus că acestea ar fi aparţinut Prinţului Alexei şi Principesei Maria, iar după un număr de analize efectuate de experţi, atât în Rusia cât şi în străinătate, s-a confirmat acest lucru.

 

   În plus, codurile genetice ale rămăşiţelor din aşa-numita primă înmormântare, la periferia Ekaterinburgului şi petele de sânge descoperite pe o cămăşă aparţinând ultimului Ţar Rus, Nicolae al II-lea, aflată la Muzeul Hermitage din Sankt-Petersburg, au confirmat încă o dată că rămăşiţele aparţin familiei Romanov.

 

   Experţii SUA, implicaţi în analize, au confirmat şi ei că sunt siguri că osemintele lui Nicolae al II-lea sunt cele descoperite în primul loc de înmormântare din afara Ekaterinburgului.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires