Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
30 juillet 2009 4 30 /07 /juillet /2009 11:12
Lăcaşuri Ortodoxe: din Moscova, 30 iulie

   Teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse se extinde mult dincolo de graniţele Rusiei şi include, bineînţeles, şi Ucraina, a declarat reprezentantul Patriarhiei Moscovei.

 

   "Când factorul de politic al auto-identităţii, apartenenţa la un partid şi naţionalitatea devin cele mai importante în domeniul religios, este foarte grav".

 

   Biserica Ortodoxă Rusă nu este doar Biserica Federaţiei Ruse. Cuvântul "ruseasca" nu se referă la etnia „rusă" sau la "Marea Rusie", a spus Şeful Departamentului Sinodal Biserică şi Societate, arhipăstorul Vsevolod Chaplin, participanţilor la o emisiune TV cu legatura între Moscova şi Kiev, în ziua de marţi, 28 iulie 2009.

 

   El a explicat că termenul "rusească" în titulatura Bisericii, înseamnă de fapt „Rusă” şi se referă la „natura istorică, demonstrând o unitate spirituală a popoarelor aparţinând diferitelor naţionalităţi care se simt unite în cadrul Sfintei Rusii, cu originea în Kiev, care a fost de altfel si îndrumător spiritual al mai multor ţări."

 

   "Noi răspundem astfel printr-un mesaj de prietenie şi de unitate, tuturor, în special celor care au strigat ieri şi astăzi "Jos cu Papa al Moscovei" în apropierea Lavrei Kiev.

 

   Ne-ar plăcea să ii vedem pe aceşti oameni uniţi, nu administrativ, ci spiritual, în spaţiul comun cultural", a spus preotul.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires