Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
29 juillet 2009 3 29 /07 /juillet /2009 14:37
Lacasuri Ortodoxe: din KHARTOUM, 29 iulie 2009 / Sudan  

   In urma şedinţei de astăzi, miercuri 29 iulie 2009, s-a amânat hotărârea asupra pedepsei, de 40 de lovituri de bici, în aşteptarea căreia se află jurnalista sudaneză arestată pentru „tinută indecentă”.

   Astfel, ea va apărea din nou în faţa instanţei, în data 4 august 2009, în faţa tribunalului din Khartoum.

   Loubna Ahmed Al-Hussein, care lucrează pentru un jurnal de stânga şi, deopotrivă, la secţiunea de comunicare a Misiunii ONU din Sudan (UNMIS), beneficiind sub acest tiltu de imunitate, îşi anunţase intenţia de demisie din această Misiune, deci procesul va continua, a spus catre AFP, avocatul său.

   "Instanţa i-a oferit Loubnei posibilitatea de alegere: fie accepta imunitatea acordată de ONU, fie renunţă la imunitate şi continuă procesul, a spus Nabil Adib către AFP.

   "Loubna a ales să renunţe la imunitatea sa", a precizat el.

   Hussein, care a apărut înaintea instanţei tot în pantaloni, a declarat că avea intenţia să părăsească Organizaţia Naţiunilor Unite.

   "Vreau să demisionez din Organizaţia Naţiunilor Unite. Sper că acest proces va continua", a spus ea înaintea celor o sută de persoane care au participat la şedinţă.

    Hussein, care poartă voalul islamic, riscă o pedeapsă de 40 de lovituri de bici şi o amendă de 250 de lire sudaneze (100 USD), dacă va fi găsită vinovată.
   Astăzi, jurnalista a purtat aceleaşi haine pe care le purtase şi în ziua arestării: o pereche de pantaloni şi o eşarfă verde cu flori.

   Unele femei au venit şi ele tot în pantaloni, în semn de solidaritate.
   La părăsirea instanţei, Loubna Hussein a salutat mulţimea cu un gest sfidător.

   "Suntem aici să o sprijinim pe Loubna, întrucât tratamentul femeilor este arbitrar şi incorect", a spus Zouhal Mohammed el-Amine, profesor de drept la Khartoum.
   "Femeile nu ar trebui să fie umilite în acest fel."

   O altă jurnalistă, Amal Habban, a fost acuzată de poliţie în urma publicării unui articol defăimător, în ziarul " Ajrass Al-Horreya”, condamnând maniera în care Loubna Hussein este tratată.
   "Aştept o decizie”, a spus Habban, pedepsită cu o amendă de câteva sute de mii de dolari dacă va fi condamnată.

   Pentru Reţeaua Arabă de informare privind drepturile omului, plângerea împotriva lui Habban ar avea la bază afirmaţia că arestarea lui Hussein "nu a fost o chestiune de modă, ci o tactică politică de intimidare şi de terorizare a adversarilor".

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires