Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
29 juillet 2009 3 29 /07 /juillet /2009 13:24
Lacasuri Ortodoxe: din LONDRA, 29 iulie 2009
Biblie profanată într-un muzeu scoţian, creştinii sunt scandalizaţi

   Creştinii şi-au exprimat indignarea, marţi 28 iulie 2009, după ce publicul a fost invitat să scrie pe o Biblie, în cadrul unui proiect de „artă contemporană" din Glasgow, Scoţia. În scurt timp aceasta a fost acoperită de expresii insultătoare şi blasfemiatoare.

 

   Proiectul constă în expunerea unei Biblii în care vizitatorii pot face mici adnotări cu povestiri sau reflecţii personale. Numită "Untitled 2009" ("Fără titlu 2009"), opera face parte dintr-o expoziţie intitulată "Made in God's Image", prezentată la Galeria de Artă Modernă din Glasgow .

 

   Numai că, publicul „a depăşit aşteptările artistului, Jane Clarke, care nu a anticipat astfel de urmări şi a sperat că poate forţa muzeul să pună Biblia sub sticlă pentru a preveni noi inscripţii deplasate" - precizeaza AFP.

 

   "Acestea sunt doar baliverne sexiste, lăsaţi-o baltă...", a scris un vizitator, care descrie Biblia ca fiind "cea mai mare minciună din istoria omenirii", recomandându-i pe "Mick Jagger si David Bowie pentru prezenţa în Biblie."

 

   Pe prima pagină din Geneză, prima carte a Bibliei, cineva a completat: "Eu sunt Bi (bisexuală), sunt mândră. Nu vreau un Dumnezeu, care să fie dezamăgit de acest lucru".

 

   "Sper ca oamenii să respecte Biblia, creştinismul şi Galeria de Artă Modernă. Sunt şocat că unii au ales să scrie aici mesaje de proastă calitate", regretă Jane Clarke.

 

   O sută de oameni s-au adunat marţi 28 iulie 2009, în faţa muzeului, pentru a reclama ceea ce ei numesc "acte de vandalism".

 

   În plus, vizitatorii ar trebui să admire Biblia de sub sticlă şi să lase mesajele lor pe o foaie de hârtie, rămânând ca acestea să fie adăugate ulterior în paginile Bibliei, de către personalul muzeului.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires