Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 juillet 2009 2 28 /07 /juillet /2009 00:00
   In data de 26 iulie 2009, în Duminica a VII-a după Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut din Capernaum), Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia "Sfântul Ilie" din localitatea Drăgăşani, Protoieria Drăgăşani, judeţul Vâlcea, cu ocazia sfinţirii bisericii cu hramul „Sfântul Ilie", ctitorie nouă ridicată prin strădania Pr. E. Cerbu, cu ajutorul financiar al familiei Elena şi Ilie Bleotu şi a enoriaşilor acestei parohii.

 

   Această biserică, din lemn, cu hramul „Sfântul Ilie", a fost ridicată lângă biserica de zid a parohiei construită la 1834 de o breaslă de cojocari din Drăgăşani. Piatra de temelie a fost pusă de IPS Gherasim, în mai 2004, construcţia din lemn a bisericii fiind finalizată de meşteri din com. Fumureni - Vâlcea în anul 2007 în 124 de zile. Pictura a fost executată de fiica preotului paroh, Andreea Cerbu, absolventă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Marina - Bucureşti, secţia Patrimoniu şi Conservare.

 

   În cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim a hirotonit întru preot pe părintele diacon Marius Ionuţ Sandu, pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul", Parohia Mihăeşti I din comuna cu acelaşi nume şi pe tânărul Petre Sorin Cârmici l-a hirotonit întru diacon.

 

   La acest eveniment de seamă pentru enoriaşii Parohiei „Sfântul Ilie" din Drăgăşani, au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, preoţi şi credincioşi ai parohiilor din împrejurimi.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires