Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 juillet 2009 2 28 /07 /juillet /2009 17:27
Lacasuri Ortodoxe: din Varşovia, 28 iulie 2009
Criza la nivel global, este o oportunitate de reconsiderare a valorilor umane (Dalai Lama)

   Criza economică la nivel global este o oportunitate de reconsiderare a valorilor legate de mult amintitele finanţe, a declarat liderul spiritual tibetan Dalai Lama, marţi, în timpul vizitei sale în Polonia.

 

   "Poate că această nefericită criză poate servi ca lecţie, pentru a începe să fie luate în considerare alte valori ale fiinţei umane, nu doar banii", a declarat Dalai Lama, în cadrul unei conferinţe ţinute la Universitatea din Varşovia.

 

   "Ce concluzii să tragem? În ce priveşte banii, avem nevoie de adevăr, de onestitate - transparenţa fiind esenţială aici", a spus el.


   "Desigur, cunoştinţele mele, experienţa mea în domeniul financiar sunt zero. Sunt sigur însă pe un lucru: banii sunt importanţi. Fără bani nu putem supravieţui", a adăugat el cu un uşor zâmbet.

 

   "Banii sunt importanţi dar, desigur, există şi alte valori, o familie fericită şi o comunitate fericită", a spus el.

 

   Potrivit acestuia, criza îşi are originea în "lăcomie şi speculaţii", şi în lipsa de transparenţă financiară în lume.

 

   Dalai Lama a sosit în Varşovia, luni, pentru o vizita de trei zile. Acesta va primi mâine dimineaţă, 29 iulie 2009, titlul de cetăţean de onoare al capitalei poloneze.

 

   În timpul ultimei sale vizite în Polonia, în decembrie 2008, liderul spiritual tibetan şi deţinătorul Premiului Nobel pentru Pace în 1989, a participat la ceremoniile celei de-a 25-a aniversări, a Premiului Nobel, pentru Lech Wałęsa, lider al sindicatului Solidaritatea.

 

   El s-a întâlnit în Gdansk, în nordul Poloniei, cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, lucru care a provocat furie în rândul autorităţilor chineze.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires