Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 juillet 2009 2 28 /07 /juillet /2009 17:04
Lacasuri Ortodoxe: din KHARTOUM, 28 iulie 2009 / Sudan
O jurnalistă se pregăteşte să fie pedepsită fizic pentru ţinută "indecentă"

   O jurnalistă sudaneză se pregăteşte să primească 40 de lovituri de bici, miercuri 29 iulie 2009, pentru ţinută indecentă", în ultimele 3 săptămâni fiind pedepsite alte 10 femei, din acelaşi motiv.

 

   Loubna Ahmed Al-Hussein, care scrie pentru jurnalul de stânga „Al-Sahafa" şi lucrează pentru Misiunea ONU în Sudan (UNMIS), a fost arestată la Khartoum, la începutul lui iulie, pe motiv că purta pantaloni.

 

   "Am primit un apel telefonic, prin care autoriţăţile au spus că mă voi prezenta miercuri, la orele 10:00 (07:00 GMT), la judecată", a declarat astăzi Hussein, către AFP.

 

   "E important ca oamenii să ştie ce se întâmplă", a adăugat ea, invitând jurnaliştii să fie prezenţi în timp ce va apărea în faţa instanţei şi va fi biciuită.

 

   "Ei mă vor lovi de 40 de ori cu biciul şi mi-au fixat o amendă de 250 de lire sudaneze, sau 100 de dolari, a adăugat aceasta."

 

   Jurnalista a spus AFP că se afla într-un restaurant, pe data de 3 iulie, când poliţia a intrat brusc şi le-a arestat pe cele 13 femei care erau în pantaloni.

 

   Zece dintre cele 13 femei au fost convocate, de către poliţie, cu două zile mai târziu şi au primit zece lovituri de bici, fiecare, declară Hussein.

 

   Printre acestea se aflau sudaneze din Sudul semi-autonom, predominant creştin sau animist, unde bineînţeles că Sharia (legea islamică) nu este în vigoare.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires