Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 juillet 2009 2 28 /07 /juillet /2009 11:08
Lacasuri Ortodoxe: din VIENA, 28 iulie 2009
Comitetul director al Institutului Wiesenthal din Viena a demisionat

   Comitetul director al Institutului Wiesenthal din Viena a demisionat în urma unui conflict cu o organizaţie care reprezintă comunitatea evreiască din capitală, a raportat ziarul Der Standard în ediţia sa de astăzi, marţi 28 iulie 2009.

   Cei şapte membri ai consiliului director au renunţat la funcţiile lor, săptămâna trecută, după ce li s-a interzis accesul la arhivele comunităţii evreieşti pentru unul dintre proiectele din cadrul Institutului, a declarat directorul comitetului, Anton Pelinka.

 

   Institutul Wiesenthal, dedicat cercetării şi documentării pe tema antisemitismului, a rasismului şi a Holocaustului, urmărea realizarea unei arhive digitale a comunităţii evreieşti din Viena - documente, dosare şi scrisori - cea mai mare din lume, în conformitate cu ziarul amintit.

 

   Reprezentanţa oficială a comunităţii evreiesti nu a explicat de ce a blocat accesul la arhivele proprii, în ciuda existenţei unui acord prealabil cu Institutul, declară cotidianul.

 

   Demisia Comitetului Executiv ameninţă însăşi existenţa structurii care tocmai a fost creată, susţine Standard.

 

   Reprezentanţa oficială a comunităţii evreieşti este una dintre organizaţiile fondatoare ale Institutul Wiesenthal din Viena, proiectat de către vânătorul de nazişti, Simon Wiesenthal, înainte de moartea sa, în anul 2005.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires