Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
28 juillet 2009 2 28 /07 /juillet /2009 10:29
Lacasuri Ortodoxe: Beijing, 28 iulie 2009

   Un uighur creştin a fost judecat în această dimineaţă, marţi 28 iulie 2009, pe motiv că a "dezvăluit secrete de stat" la Kashgar, în regiunea chineză de vest, Xinjiang, a anunţat o organizaţie americană creştină "China Aid", reclamând cazul de persecuţie religioasă.

 

   Contactat prin telefon, un responsabil al Tribunalului din Kashgar, care nu a dorit să fie cunoscut, a confirmat deschiderea procesului lui Alimjan Yimit, refuzând să specifice acuzaţiile care i se aduc acestuia.

 

   Potrivit "China Aid", Yimit a fost judecat pentru "dezvăluirea secretelor de stat", motiv deseori citat de către autorităţile chineze în procesele politice.

 

   "Acuzaţiile sunt privite ca acoperire pentru persecuţia religioasă şi sursele sunt de părere că motivul pentru care a fost reţinut Yimit este doar credinţa lui, creştină (...)", consideră "China Aid".

 

   Potrivit ONG, Yimit a fost arestat în ianuarie 2008 şi acuzat de "punerea în pericol a securităţii naţionale."

 

   În urmă cu doar câteva luni, în septembrie 2007, autorităţile au închis mai multe întreprinderi cu administratori creştini, printre care şi compania britanică Jirehouse, pentru care a lucrat Alimjan Yimit.

 

   Xinjiang este o regiune autonomă din nordul Chinei, populată în principal de musulmani uighuri.

 

   Capitala sa, Urumqi, a fost scena unor revolte şi violenţe, la începutul lunii iulie, între uighuri şi hani, etnie majoritară chineză, aceste actiuni lasand in urma cel puţin 197 de morţi.

 

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires