Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 juillet 2009 1 27 /07 /juillet /2009 20:39
  Lacasuri Ortodoxe : din Techirghiol
  "Deci... cand credem in Dumnezeu, atunci toata nadejdea noastra sa ne-o punem in Dumnezeu!"
  "Iisus strabatea orasele si satele propovaduind, vindecand orice fel de boala si neputinta din popor. Deci, Biserica nu trebuie doar sa propovaduiasca Evanghelia ci sa adauge, la vestire, faptele evanghelice ale vindecarii, ale ajutorarii celor bolnavi, celor patimitori si robiti de patimi si de duhuri necurate." - a spus Patriarhul in predica pe care a tinut-o in cadrul  slujbei Sfintei Liturghii, ieri, duminica 26 iulie 2009, in localitatea Techirghiol, judetul Constanta.

   "Pe langa lucrarea Sa misionara, de binevestire a Evangheliei, Biserica Ortodoxa trebuie sa dezvolte si latura Sa filantropica." - a  continuat Preafericirea Sa, de pe o scena amenajata lângă bisericuţa de lemn a Sfintei Mănăstiri.

   Evidenţiind puterea şi necesitatea credinţei în actul vindecării, dupa cum afirma site-ul Basilica, Patriarhul a  precizat:

   "Mantuitorul cere credintă pentru vindecarea celor orbi, intebandu-i: "Credeti voi ca pot sa fac aceasta?" - demonstrand  astfel că, in mare masură, vindecarea cuiva depinde de credinta puternica, credinta ca o situatie poate fi depasita, ca o boala poate fi vindecata, ca dintr-o incercare se poate iesi cu ajutorul lui Dumnezeu.
   Fiindca, de fapt, credinta nu este o simpla convingere intelectuală că Dumnezeu exista undeva in Ceruri." - a explicat  Preafericitul Parinte Daniel.

   "Credintza este legatura vie a omului cu Dumnezeu cel viu. Nu spunem "noi credem ca" ci, "noi  credem in".
   Nu doar "credem ca" Dumnezeu exista, ci "credem in" Dumnezeu.
   Deci... cand credem in Dumnezeu, atunci toata nadejdea noastra sa ne-o punem in Dumnezeu!" - a incheiat  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, in fata sutelor de credincioşi, veniti de la primele ore ale dimineţii, in curtea Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, devenita rapid neincapatorare.

  

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires