Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
27 juillet 2009 1 27 /07 /juillet /2009 06:20
Lacasuri Ortodoxe: din Kano (Nigeria), 27 iulie 2009

   Pana in final, 42 membri ai unei secte islamiste radicale, care susţineau că sunt talibani, au fost ucişi duminică în timpul ciocnirilor cu poliţia din Nigeria de Nord, au declarat surse poliţieneşti.

 

   Conform declaraţiilor unui purtător de cuvânt al poliţiei din Bauchi (Nord), bărbaţii acestui grup, care se numeau ei insisi "talibani", planificaseră să atace în dimineaţa zilei de duminică, 26 iulie 2009, un post de poliţie situat la marginea oraşului  Dutsen Tenshin, pentru a fura arme şi muniţii.

 

   "Oamenii noştri au reuşit să se împotrivească acestui atac al talibanilor, ucigând, în schimbul de focuri care a avut loc, cinci membri ai grupului", avea sa spuna intr-o prima declaratie Mohammed Barau către AFP, contactat prin telefon din Bauchi.

 

   "Se pare că atacatorii, care au fost aproximativ 35 de persoane (ulterior s-a demonstrat ca numarul a fost mai mare), au vrut să obţină arme din cadrul secţiei de poliţie", a continuat el, adăugând că poliţia s-a angajat în căutarea celorlalţi membri, scăpati, ai grupului.

 

   Jurnaliştii, care se găseau duminică dimineaţă la Spitalul din Bauchi, au indicat însă faptul că număraseră corpurile a nouă persoane ucise în acest conflict (ulterior au mai fost aduse 33).

 

   "Talibanii" au apărut în Nigeria, în 2004. Ei şi-au stabilit baza în satul Kanamma, în Statul Yobe (Nord-Est), la frontiera cu Niger.

 

   Secta, compusă în principal din studenţi care şi-au abandonat studiile, a mai lansat în trecut atacuri împotriva poliţiei.

 

   Ca membri ai fostului regim taliban din Afganistan, aceştia îşi doresc un stat "pur islamist" în nordul Nigeriei.

 

   Nigeria este cea mai populată ţară a Africii, cu aproximativ 140 de milioane de locuitori. Jumătatea sa de Nord este predominant populată de musulmani în timp ce partea de sud este predominant creştină.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires