Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 19:10
Lacasuri Ortodoxe: din Minya (Egipt), 24 iulie 2009
Apoximativ 500 de musulmani au încearcat să incendieze casa unui creştin

   Aproximativ 500 de musulmani egipteni au încercat astăzi, vineri 24 iunie 2009, să incendieze o clădire aflată în proprietatea unui copt (creştin egiptean), întrucât acesta o transformase în Biserică, a spus un oficial al serviciilor de securitate.

 

   Omul din satul Hawasliya, lângă Minya, la sud de Cairo, anunţase cu trei zile în urmă că a decis să-şi transforme domiciliul, o clădire cu 4 nivele, în biserică - conform spuselor unui oficial aflat sub acoperirea anonimatului.

 

   Locuitorii oraşului au protestat, imediat după aceea, prin depunerea de reclamaţii împotriva acestuia, susţinând că nu detinea autorizaţie specială egipteană pentru a putea construi o Biserică.

 

   Furia oamenilor din Hawasliya, în cea mai mare parte musulmani, a culminat astăzi după rugăciune, când aproximativ 500 de persoane s-au adunat în apropierea domiciliului acestuia.

 

   Poliţia i-a împiedicat pe demonstranţi să se apropie de clădire, dar reuşiseră totuşi să pună foc în jurul a 4 clădiri aparţinând creştinilor, omorând şase animale - conform unui şef al serviciilor de securitate.

 

   Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari, interogând in final 20 de persoane.

 

   Copţii sunt de cea mai mare comunitate creştină din Orientul Mijlociu, reprezentând între 6 şi 10% dintre cei 80 de milioane de egipteni, conform unor estimări. Ei se plâng sistematic de discriminare şi de hărţuire, în această ţară.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires