Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 17:20
   Biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului" şi „Sfântul Grigorie Teologul" din parohia Rediu, Protopopiatul Iaşi 1, a intrat într-un amplu proces de consolidare şi reabilitare, urmând ca, după finalizarea lucrărilor, credincioşii din parohie să se bucure pe deplin de efortul făcut când vor participa la slujba resfinţirii lăcaşului lor de rugăciune. Părintele paroh Ştefan Tulan împreună cu enoriaşii săi au început o activitate laborioasă prin care vor să redea istoricului lăcaş de cult rezistenţa de a dăinui peste veacuri.

    „Am început o serie de lucrări de consolidare şi reabilitare, până în prezent acestea fiind executate la temelia bisericii. Aici am descoperit că a fost construită piatră peste piatră, fără mortar. Am făcut lucrările de consolidare şi am început să lucrăm la structura de rezistenţă pe înalt, montând stâlpi de fier-beton. Apoi, după ce biserica va fi consolidată, vom trece la lucrările de la turlă", a explicat părintele paroh Ştefan Tulan.

   Seria lucrărilor va continua la biserica din parohia ieşeană cu reconstruirea turlei bisericii.

   Totuşi, chiar dacă voinţa de a finaliza cât mai rapid lucrările şi de a face o biserică frumoasă şi sigură pentru enoriaşii din Rediu este mare, din păcate sunt probleme cu finanţarea. Întrucât toate lucrările au fost susţinute de credincioşii din sat, acestea se desfăşoară cu oarecare dificultate. Banii sunt puţini, iar cheltuielile sunt mari.

   „În momentul de faţă avem o bună parte din materiale cumpărate, acestea fiind deja depozitate în biserică, însă sunt probleme din cauza banilor. Toată cheltuiala fiind suportată de către credincioşii din sat, este mai dificil, pentru că materialele sunt scumpe", spune cântăreţul bisericii, Dimitrie Tulan, care îi este alături părintelui paroh în toate acţiunile întreprinse la biserică.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires