Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 14:42
   Duminică - 19 iulie, începând cu orele 17.00, la Mănăstirea Căluiu a fost oficiată slujba de priveghere în cinstea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, la aceasta participând şi Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, dimpreună cu corul Episcopiei.

   A doua zi, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în biserica nouă a mănăstirii, rostind pentru credincioşii prezenţi şi cuvântul de învăţătură. Astfel, după ce a prezentat viaţa marelui prooroc, Preasfinţia Sa a arătat că "ceea ce trebuie să învăţăm de la Sfântul Ilie este credinţa sa curată. El nu a putut răbda ca poporul lui Dumnezeu să slujească idolilor şi a pedepsit pământul cu secetă pentru a-l întoarce pe acela la dreapta credinţă. Apoi, trebuie să învăţăm de la Sfântul Ilie rugăciunea sa puternică, pentru că la cererea sa Dumnezeu a încuiat cerul şi tot la rugăciunea sa Dumnezeu a pogorât foc pe pământ şi a descuiat cerul şi acesta a plouat din nou.

   Trebuie să mai învăţăm de la Sfântul Ilie şi râvna lui sfântă, căci el nu a putut tolera nedreptatea şi fărădelegea. Şi mai trebuie să învăţăm de la el curajul cu care a stat înaintea regelui şi L-a mărturisit pe Dumnezeul Cel adevărat, punându-şi în pericol chiar şi viaţa."

   Pentru ALBUM FOTO, click pe banner:

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires