Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 13:36
   În Duminica a VI-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a asistat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica Mănăstirii „Buna Vestire" din Bolintin.

   În cuvântul de învăţătură rostit numeroşilor credincioşi prezenţi, Preasfinţitul Părinte a vorbit despre minunea vindecării slăbănogului din Capernaum care, lipsit de forţele fizice, a fost purtat de prietenii săi până la Mântuitorul Hristos care, văzând credinţa celor patru, redă paraliticului sănătatea şi iertarea păcatelor, semn că slăbiciuinea era o urmare a păcatelor săvârşite.

   De asemenea, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului a arătat că boala, suferinţa umană, îndeosebi sub această stare a necredinţei, a despărţirii de Dumnezeu, din care vine neputinţa şi moartea, e în legătură cu păcatul. Păcatul reprezintă călcarea poruncii lui Dumnezeu, el fiind legat numai de creatura raţională şi constă, în esenţă, în ruperea şi înstrăinarea spirituală de Dumnezeu şi de comuniunea cu El.

 

   La final, a subliniat importanţa hotărârilor luate la Sinodul IV Ecumenic de la Calcedon din anul 451, în cadrul căruia sinodalii au definit doctrina bisericească a celor două firi din persoana lui Iisus Hristos, prin urmă­toarea mărturisire de credinţă: „Urmând Sfinţilor Părinţi, noi învăţăm şi mărturisim cu toţii pe Unul şi acelaşi Fiu, pe Domnul nostru Iisus Hristos, desăvârşit în Dum­nezeire şi desăvârşit în umanitate, Dumnezeu adevărat şi om adevărat, având suflet raţional şi trup, deofiinţă cu Tatăl după Dumnezeire şi deofiinţă cu noi, după umanitate, fiind întru toate asemenea nouă, în afară de păcat.

 

   Ca Dumnezeu, s-a născut mai înainte de toţi vecii din Tatăl, după Dumnezeire, iar ca om s-a născut în zilele cele de pe urmă pentru noi şi pentru mântuirea noastră din Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu, Unul şi acelaşi Hristos, Fiu, Domn, Unul-Născut, cunoscut în două firi, în chip neamestecat şi neschimbat şi neîmpărţit şi nedespărţit, deosebirea firilor nefiind nicidecum distrusă prin unire, păstrându-se mai ales însuşirea fiecăreia şi întâlnindu-se împreună într-o sin­gură persoană şi un singur ipostas, nu în două persoane, împărţit sau despărţit, ci Unul şi acelaşi Fiu, Unul-Născut, Dumnezeu-Cuvântul, Domnul Iisus Hristos. Aşa ne-au învăţat mai îna­inte despre El proorocii şi însuşi Domnul nostru Iisus Hristos şi aşa ne-a transmis Simbolul Părinţilor noştri"..

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires