Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 17:38
Lacasuri Ortodoxe: din LONDRA, 24 iulie 2009 - Marea Britanie
Record privind numărul actelor antisemite din Marea Britanie, în primul semestru al acestui an, ca urmare a ofensivei din Fasia Gaza

 

   Numărul actelor antisemite din Marea Britanie a atins un record, prin cele 609 incidente raportate în prima jumătate a anului 2009, un număr mai mare decât totalul celor raportate în întregul an 2008, explicabile, ţinând cont de ofensiva israelienă din Fâşia Gaza - conform unei organizaţii evreieşti.

 

   "Evreii britanici se confruntă cu un nivel fără precedent în ce priveşte agresiunile şi intimidările rasiste care ameninţă bunăstarea comunităţii noastre evreieşti", a declarat Mark Gardner, purtător de cuvânt al Organizaţiei CST.

 

   CST a înregistrat 609 incidente antisemite în primele şase luni ale lui 2009, faţă de 544 ale întregului an 2008. Recordul precedent datează din 2006 - ofensiva israeliena din Liban - cu 598 incidente raportate.

 

   Escaladarea a fost marcată în luna ianuarie, de ofensiva israelienă din Fâşia Gaza, când erau raportate 9 incidente anti-semite pe zi, în Regatul Unit. Această ofensivă a cauzat decesul a mai mult de 1400 palestinieni în intervalul 27 decembrie - 18 ianuarie, conform unui bilanţ palestinian.

 

   "Din cele 286 incidente raportate doar în luna ianuarie, mai mult de jumătate făceau referinţă la această ofensivă", a subliniat CST, creat în 1984.

 

   "Nu există nicio scuză pentru antisemitism, rasism şi prejudecată, şi este total inacceptabil faptul că astfel de conflicte din străinătate au consecinţe aici", a spus Gardner.

 

   CST a identificat 77 de atacuri violente, 2 cazuri de extremă violenţă ce puteau pune în pericol vieţi, 63 acte de distrugere de bunuri sau proprietăţi, 44 cazuri de transmitere de materiale mass-media antisemite.

 

   Secretarul de Stat Britanic pentru Afaceri Externe, Ivan Lewis, s-a declarat "foarte preocupat" de aceste cifre.

 

   "Guvernul britanic este ferm angajat în combaterea şi reducerea tuturor formelor de rasism, inclusiv antisemitismul. Pur şi simplu nu-i putem tolera pe cei care caută să se folosească de conflictul din străinătate pentru a justifica aceste acte rasiste şi criminale, împotriva unui cetăţean britanic", a declarat acesta intr-un alt comunicat.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires