Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
24 juillet 2009 5 24 /07 /juillet /2009 17:38
Lacasuri Ortodoxe: din São Paulo (Brazilia), 23 iulie 2009  
Din cauza gripei porcine, mai puţine îmbrăţişări în bisericile din Sao Paulo.

 

   Credincioşii nu trebuie să mai se îmbrăţişeze sau să-şi dea mâna: Biserica Catolică din Sao Paulo a dat instrucţiuni în acest sens, de teama gripei porcine.

 

   Episcopii din Sao Paulo au recomandat ca, în timpul serviciilor religioase, credincioşii să evite îmbrăţişările tradiţionale "de pace", cand se ţineau de mâini la rostirea rugăciunii "Tatăl nostru".

 

   De asemenea, acestia au recomandat preoţilor să nu mai ofere în gură ostia (azima) ci în mâna credincioşilor, în timpul împărtăşaniei, raportează in ultima ora programul de informare G1.

 

   În această idee, de exemplu, Episcopul de Belem, din zona de est a regiunii braziliene Metropolis, a trimis o scrisoare către 63 de parohii şi 140 de comunităţi din dioceza sa, pentru a le recomanda schimbarea ritualurilor messei.

 

   Sao Paulo, a înregistrat 12 decese din cele 29 de cazuri de gripa porcina identificate până în prezent în Brazilia, fiind regiunea cea mai afectată de gripa A (H1N1).

 

   "Nu vrem să inducem o stare de panica, ci este doar o măsură de prevenire a bolii. Acestea sunt doar mici modificări din rânduiala messei pentru a nu ne vedea obligati sa ajungem la oprirea slujirii cu totul", a spus el către G1.

 

   Credincioşii şi-au exprimat însă dezacordul:

   "Dacă mergem la biserică, atunci trebuie să fim uniţi. Sunt atât de multe alte ocazii de contactare a acestui virus, cum ar fi de exemplu, transportul în comun...", a declarat Antonio Junior.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires