Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
23 juillet 2009 4 23 /07 /juillet /2009 09:28
    In data de 19 iulie 2009, în Duminica a VI-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Andrei va fi prezent în parohia Dedrad, protopopiatul Reghin din judeţul Mureş, Unde va sfinţi biserica din localitate.

   La această slujire duhovnicească ierarhul nostru a fost însoţit de părintele Ilarie Moldovan, inspector eparhial al centrului nostru Arhiepiscopal. În această Duminică Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor părinţi de la Sinodul al IV-lea Ecumenic care au mărturisit pe „Unul şi Acelaşi Hristos, Fiu, Domn, Unul-Născut, cunoscut în doua firi, în chip neamestecat, neschimbat, neîmpărţit, nedespărţit, deosebirea firilor nefiind desfiinţată nicidecum din cauza unirii, ci păstrându-se mai degrabă însuşirea fiecărei firi şi concurgând într-o persoană şi într-un ipostas, nu împărţit şi divizat în două persoane, ci pe Unul şi acelaşi Fiu, Unul-Născut, Dumnezeu-Cuvântul, Domnul nostru Iisus Hristos", aceasta este învăţătura dintotdeauna a Bisericii ce rămâne ca o piatră de temelie în înţelegerea tainei mântuirii, iar pericopa evanghelica a duminicii ne pune în faţă Vindecarea slăbănogului din Capernaum.

   Luni 20 iulie, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Înaltpreasfinţitul Andrei a slujit Sânta Liturghie cu ocazia prăznuirii hramului la Mănăstirea Albac unde este stareţă Maica Stavrofora Ioanichia Gligor iar duhovnic este Părintele Dionisie. Ierarhul nostru a fost însoţit la Albac de Părintele Iosif Zoica, consilier cultural al centrului nostru eparhial.

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires