Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
22 juillet 2009 3 22 /07 /juillet /2009 20:09
Lacasuri Ortodoxe: Cairo, 22 iulie 2009
Egiptul face apel către persoanele în vârstă şi femeile gravide, să evite Mecca

   Egiptul recomandă pelerinilor vulnerabili şi femeilor însărcinate să evite Mecca în acest an, din cauza gripei porcine, întrucât ţara a înregistrat primul deces cauzat de (H1N1) - o femeie întoarsă din Arabia Saudită.

 

  "Amr Qandil, responsabil cu prevenţia in cadrul Ministerului Sănătăţii, a avertizat persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi persoanele cu boli cronice să renunţe la pelerinaje "hajj şi omra" (pelerinaje mari şi mici) - a raportat oficialul Mena, in seara de luni 20 iulie 2009.

 

   "El le-a cerut să amâne participarea la aceste ritualuri, astfel încât să nu fie expuşi(...) la gripa porcină", a adăugat acesta, citat de agenţie.

 

   Arabia Saudită a făcut aceeaşi recomandare, în iunie. Tunisia a suspendat şi ea deja omra, decizia fiind rezervată în cazul pelerinajelor hajj.

 

   Credincioşii musulmani pot efectua omra în orice moment. Hajj, marele pelerinaj annual, are loc la date fixe şi urmează să aibă loc în luna noiembrie a acestui an.

 

   Duminica trecută, Egiptul a anunţat primul său caz mortal în urma contaminării cu H1N1 - o femeie de 25 de ani întoarsă dintr-un pelerinaj în Arabia Saudită.

 

   Întrebati despre o posibilă amânare a pelerinajului, Sheikhul Al-Azhar şi muftiul Republicii, cele mai înalte autorităţi religioase musulmane din Egipt, au lasat răspunderea autorităţilor din sănătate, care s-au arătat gata să ia în considerare o cerere de amânare în conformitate cu legile islamice.

 

   Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat vineri că virusul gripal se răspândeşte în jurul lumii cu o rată "fără precedent", prin comparaţie cu alte epidemii, refuzând însă să furnizeze statistici globale despre pandemie.

 

   Miniştrii arabi ai Sănătăţii s-au întâlnit astăzi, miercuri 22 iulie 2009 la Cairo, sub auspiciile OMS pentru a discuta măsurile ce trebuie luate în legătură cu pelerinajele la Mecca.

 

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires