Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
21 juillet 2009 2 21 /07 /juillet /2009 11:59
Lacasuri Ortodoxe: din Moscova, 21 iulie

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, consideră că blândeţea şi umilinţă sunt cel mai bun medicament pentru bolile cauzate de stres.

   "Care sunt cele mai răspândite boli? Stresul, bolile cu tulpini nervoase. Dacă ne uităm la cauzele acestora, nu va mai fi nevoie să mergem la psihoterapeut. La rădăcina acestor tulpini nervoase ale omului stă păcatul, fiindcă nu va exista nicio boală fără păcat", a spus Patriarhul în predica ţinută după Sfânta Liturghie, în Lavra Sfânta Treime - Sfântul Serghie, în chiar ziua acestui sfânt.

 

   Potrivit Patriarhului, lumea de astăzi ne arată clar "legătură dintre boală, necazuri şi păcat." Patriarhul Kirill propune să ne reamintim faptul că Biserica este o comunitate care "vindecă oamenii" iar sfinţii ne oferă un model conform căruia "recuperarea depinde întotdeauna de victoria asupra propriului spirit agitat."

 

   "Blândeţea şi umilinţa sunt cele mai mari puteri, care nu numai că îl ajută pe om să se conducă după legile lui Dumnezeu, dar pot ajuta o persoană să-şi găsească pacea şi sănătatea", a spus site-ul oficial al Patriarhiei Moscovei, citându-l pe Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse.

 

   Patriarhul a dat un exemplu, despre cum se deruleaza o situaţie de conflict între oamenii obişnuiţi de astazi: în cele mai multe dintre cazuri, o persoană răspunde atacului adversarului şi, de aici "încep speculaţiile, pacea dispare, încearcă să caute aliaţi, de obicei, prin publicitate, şi astăzi este posibil să-şi facă vocea auzită prin intermediul mass-mediei; prin urmare, ajung să se implice în argumentaţii la nesfârşit."

 

   "Nu ar trebui să procedăm astfel, dacă vrea să fim bucuroşi. Dacă vrem să avem pace, va trebui să învăţăm să-i lăsăm pe adversarii şi pe duşmanii noştri în Judecata lui Dumnezeu. Dacă suntem de părere că avem dreptate, atunci primul lucru care trebuie făcut în situaţiile periculoase din viaţă este să rămânem la convingerea că numai Dumnezeu este adevăratul judecător", a mai subliniat Patriarhul Kirill.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires