Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
20 juillet 2009 1 20 /07 /juillet /2009 18:04
   În continuarea activitatilor recreative organizate saptamânal în mod gratuit pentru tinerii interesati (dintre care amintim: repetitii pentru învatarea sau reamintirea mersului pe bicicleta, escapade cu bicicleta, jocuri sportive, club de sah, antrenamente pentru participari la competitii sportive, Curs de cântari liturgice etc.), Parohia Toma Cozma din Iasi lanseaza invitatia doritorilor de calatorie cu bicicleta sa participe sâmbata, 25 iulie 2009, la pelerinajul ce va porni din curtea Bisericii Toma Cozma la ora 15.00 catre Manastirea Bucium din Iasi.

   Ca si în cazul actiunilor anterioare, prin sprijinul firmei Bioma Agro Ecology Co - cu o vasta experienta în domeniul cercetarii si productiei ecologice - vor fi puse gratuit biciclete la dispozitia tuturor tinerilor care vor dori sa participe.

   Din program:

   - 14.30 - Întâlnire la Biserica Toma Cozma
   - 15.00 - Ora de plecare în pelerinaj
   - Traseu dus-retur: Biserica Toma Cozma, Copou, Bd. Stefan Cel Mare, Catedrala Mitropolitana, Manastirea Trei Ierarhi, Podu Ros, sos. Bucium, continuarea traseului spre Manastirea Bucium. În timpul itinerariului vom face popasuri în cadru natural oferit de frumoasele regiuni din jurul cetatii Iasului.

   Astfel de manifestari le-am putea considera si ca o contributie, fie ea cât de mica, la încercarea de ameliorare a crizei ecologice actuale ce poate fi caracterizata drept o ampla si acuta expresie a crizei fiintei si lucrarii omului. Cultul  comoditatii, lipsa de respect fata de mediul înconjurator, risipa irationala, lipsa masurii, iresponsabilitatea, nedreptatea, exploatarea, câstigul murdar etc. sunt o parte din factorii care o provoaca. Este criza care evidentiaza înstrainarea sau alienarea lui si ratarea adevaratei lui lucrari, care este unificarea si raportarea lui însusi si a întregii lumi la Ziditorul lui si al ei. Pentru ca ceea ce ne face sa ducem o viata frumoasa si sanatoasa, la nivel personal si comunitar, este în primul rând apropierea de Dumnezeu.

   Sunt recunoscute de asemenea avantajele multiple ale mersului pe bicicleta, contribuind la îmbunatatirea mediului înconjurator prin reducerea gradului de poluare si a calitatii vietii umane, fiind benefic oricui, indiferent de vârsta. Spre deosebire de jogging, acest sport este un tip de miscare care poate fi practicat toata viata, la aproape acelasi nivel de intensitate. Pedalatul asigura o buna functionare a inimii, asadar o ameliorare a circulatiei periferice, o îmbunatatire a metabolismului si a oxigenarii organismului. De asemenea, mersul pe bicicleta clasica este mult mai eficient decât cel pe bicicleta din sala de sport. Prin cresterea activitatii musculare, scade hipertensiunea, colesterolul si glicemia. Pe lânga relaxare, mersul pe bicicleta asigura arderea caloriilor, asadar mentine greutatea corporala. De asemenea, pedalatul în aer liber, prin vânt, soare, asigura o crestere a imunitatii organismului. Prin transpiratie se elimina toxinele.

   Biserica Toma Cozma din Iasi este deschisa pentru colaborari ziditoare si pentru propuneri novatoare, lansând invitatie catre toti cei interesati. Va rugam confirmati participarea la Secretarul de redactie al revistei parohiale „Credinta si fapta", tel. 0741 706 602 (Orange), 0761 621 994 (Cosmote). Ne bucura întotdeauna entuziasmul tinerilor în organizarea multor actiuni si în implicarea cât mai activa în viitoarele proiecte pe care ni le propunem.
  
  Va asteptam!
ARHIEPISCOPIA IASILOR PROTOPOPIATUL I IASI PAROHIA TOMA COZMA
Str. Toma Cozma nr. 41, IASI
Telefon/ Fax: (0232) 211 273
Cod IBAN: RO38 RZBR 0000 0600 0027 6450
Raiffeisen Bank - Sucursala Iasi
Cod fiscal : 111 98 095

Preot Paroh Mihai Margineanu
Tel: 0742 044 844
E-mail: margineanu.mihai@gmail.com
MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires