Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
20 juillet 2009 1 20 /07 /juillet /2009 16:12
   Biserica „Sfântul Ilie" - Rahova din Capitală a devenit astăzi, 19 iulie, neîncăpătoare. Sute de credincioşi au venit de la primele ore ale dimineţii pentru a participa la Sfânta Liturghie şi pentru a asculta cuvântul de învăţătură al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Evanghelia Duminicii a VI-a după Rusalii (Matei 9, 1-8).

 

   „Evanghelia ne învaţă că trebuie să ne îngrijim mai întâi de sănătatea sufletului, pentru că păcatul este boala sufletului" a observat Preafericirea Sa. De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat că sufletul bolnav poate aduce boală şi trupului. De aceea, pentru creştini are prioritate sănătatea sufletească, iar vindecarea de păcat este dăruită prin Taina Spovedaniei, prin Taina Euharistiei şi prin Taina Sfântului Maslu. Însă, de multe ori boala şi suferinţa nu sunt produse de păcat, ci au ca scop prevenirea păcatului sau încercarea credinţei în Dumnezeu (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel - fragment, 1).

 

   În acelaşi timp, lectura evanghelică ne arătă şi că „noi trebuie să ne îngrijim de sănătatea şi de mântuirea celorlalţi". De aceea, în Biserică s-a dezvoltat o întreagă tradiţie social-filantropică. Preafericitului Părinte Daniel a evidenţiat şi că vindecarea dăruită slăbănogului de Mântuitorul pentru credinţa celor milostivi, sensibili la suferinţa semenilor, este o icoană a Bisericii, în care suntem chemaţi să ne rugăm unii pentru alţii şi să arătăm compasiune unii altora (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel - fragment, 2).

 

   La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit Părintelui Paroh Mihai Hau, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, noua ediţie a crucii patriarhale, o cruce pentru sfânta masă şi ultima ediţie a Liturghierului.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires