Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
18 juillet 2009 6 18 /07 /juillet /2009 13:17
Lacasuri Ortodoxe: din Hebertshausen / Dachau (Bavaria, RFG), 18 iulie

   Prim-viceprim-ministrul Viktor Zubkov a vizitat ieri, 17 iulie 2009, în timpul călătoriei sale în Germania, Capela Ortodoxă Rusă de pe teritoriul Complexului Memorial al Câmpului de concentrare Dachau, aflat la douăzeci de kilometri de München.

 

   Preotul Patriarhiei de la Moscova, Nikolai Zabelich, l-a primit pe Zubkov în uşa Capelei Învierii, prezentându-i primului ministru istoria construcţiei acestui memorial. Vice prim-ministrul a aprins o lumânare pentru odihna prizonierilor de la Dachau, ucişi de nazişti.

 

   Unii militari ruşi, din Grupul Armatei de Vest, au construit o capelă din lemn rusească, în Dachau în 1994. Zubkov este primul oficial rus, de aşa rang, care vizitează locul.

 

   Acesta a depus o coroană de flori la Monumentul de piatră dedicat victimelor sovietice din lagărul de concentrare, pe care Consulatul General Rus l-a ridicat în anul 2001. Grupul foştilor prizonieri de la Dachau l-a primit pe Zukov, înmânându-i o scrisoare adresată guvernului rus. Au mai fost prezenti şi doi clerici din Bisericile Ortodoxe din România şi Grecia, care slujesc la München.

 

   Dachau, primul lagăr de concentrare al celui de-al treilea Reich, a fost înfiinţat în martie 1933, pe baza instrucţiunilor lui Heinrich Himmler. Peste 200.000 de prizonieri din 24 de ţări au trecut pe aici, în doisprezece ani, iar aproximativ 70.000 dintre ei au fost ucişi. În rândul acestora s-au numărat şi 12.000 de prizonieri sovietici.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires