Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
17 juillet 2009 5 17 /07 /juillet /2009 08:08
   Miercuri, 15 iulie (c.Iulian), în satul Maşcăuţi, raionul Criuleni, s-a desfăşurat tradiţionalul festival ortodox cu genericul „Un trandafir, o lumanare pentru Ştefan cel Mare".

   La început a fost oficiată slujba Sf. Liturghii, săvîrşită de preoţii din protopopiat, după care a urmat Acatistul în cinstea sfantului.

 

   La ora 11.00 în incinta Casei de Cultură a avut loc spectacolul de omagiere care a fost deschis de dl Mihail Barbulat, Ministrul Culturii al Republicii Moldova.

   La finalul acestuia, tot cei prezenţi în sală s-au ridicat în picioare şi avand în mană cate o lumanare aprinsa au cîntat „La moartea lui Ştefan Vodă". Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frăţească.

 

   Cu un cuvant de mulţumire s-au adresat către toţi cei prezenţi prot. Nicolae Ciobanu, şef al Departamentului Mitropolitan de Relaţii Culturale, Elena Frumosu, şefa Direcţiei Culturii a r. Criuleni şi prot. Vasile Enache, primar al satului Maşcăuţi.

   Oaspeţii de onoare la Festival au fost dl Mihail Barbulat, Ministrul Culturii al RM, dl Vasile Brădiştean, vice-preşedintele r. Criuleni, dl Gheorghe Paţanov, specialist principal în Secţia Administraţia Publică, dna Lidia Frumosu, preşedintele Despărţămîntului „Ioan Sîrbu" Astra Criuleni ş.a.

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires