Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
16 juillet 2009 4 16 /07 /juillet /2009 19:05
Lacasuri Ortodoxe: Lisabona, 16 iulie 2009
Gripa porcină: preoţii portughezi ar trebui să ofere ostia (azima catolica) în mână

   Biserica Catolică Portugheză a decis astăzi, joi 16 iulie 2009, să modifice anumite ritualuri ale messei, pentru a evita transmiterea virusului gripei porcine, recomandând preoţilor să le ofere credincioşilor ostia în mână şi nu direct în gură.

 

   "Ostia va fi dată în mână, iar preoţii trebuie să îşi dezinfecteze mâinile foarte bine", a spus pastorul Feytor Vitor Pinto, şef pe probleme de sănătate în cadrul Bisericii Portugheze.

 

   Ritualul "îmbrăţişării de pace va fi şi el înlocuit cu un simplu salut prin aplecarea capului iar agheasmatarele să fie golite", adăugând că "săptămâna viitoare, toţi preoţii portughezi vor fi informaţi cu privire la aceste noi decizii ale conferinţei episcopale", luate in conformitate cu sfaturilor primite din partea autorităţilor din domeniul sănătăţii, din ţară.

 

   De altfel, un episcop britanic a avut deja grijă să sfătuiască bisericile pe care le păstoreşte să nu mai pună agheasma în agheasmatar, tot în încercarea de a opri pandemia de gripă porcină în Regatul Unit, unde pana in prezent au murit 17 persoane contaminate.

 

   De la începutul lunii mai, autorităţile portugheze au diagnosticat 107 cazuri de persoane infectate cu virusul gripal A/H1N1, 104 dintre ei „reluandu-si deja modul de viata", în conformitate cu un raport al Ministerul Sănătăţii făcut public ieri, miercuri 15 iulie 2009.

 

   Virusul - care combină mai multe elemente: ale gripei umane, porcine şi aviare - a contaminat, conform datelor publicate oficial, mai mult de 100.000 de persoane din întreaga lume şi a ucis mai mult de 429 persoane, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires