Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
15 juillet 2009 3 15 /07 /juillet /2009 22:08
Lacasuri Ortodoxe: din Sevastopol, 15 iulie

   Un motociclist care a condus, însoţit de o fată care avea dezgolită partea superioară a corpului, în jurul Sevastopolului, purtând în acelaşi timp un banner al Bisericii Hristos Mântuitorul, a fost eliminat din rândul membrilor acestui club.

 

   "Decizia a fost luată: l-am „dezbrăcat de culori" (simbolurile clubului) pe cel implicat în acest incident. A regretat greşeala, a fost pedepsit şi a spus că îşi dă seama că a primit o mare lecţie despre cum trebuie tratate lucrurile sfinte", a declarat secretarul de presă al organizaţiei Night Wolves, Alexei Vaits, către Interfax, astăzi, miercuri 15 iulie 2009.

 

   "Fata a stat în Piaţa Nahimovskaia şi chiar nu am realizat ca ar fi fost goală. Era acoperită cu tatuaje din cap până in varful degetelor de la picioare, acestea reprezentand imaginea unui lup. Avea culori de negru şi gri peste tot, şi credeam că are o pelerină peste piept", a declarat Alexei Vaits, care a luat parte la eveniment.

 

   "Noi nu vrem să fie lansate alte aspecte conspirative în cadrul acestei istorii. O persoană care poartă o icoană a Mântuitorului pe motocicleta sa, este respunzătoare de acest lucru sfânt şi exact în asta a si constat idealul şi pelerinajul nostru. O responsabilitate specială apasă asupra unei persoane aflată într-o astfel de situaţie. Este evident că duşmanul omenirii nu pierde ocazia. Înainte de a o urca pe fată pe motocicletă, trebuie să te uiţi şi cum e îmbrăcată", a accentuat Alexei Vaits.

 

   Potrivit acestuia, atunci când Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a binecuvântat motocicletele, "a trasat cateva reguli, asemănătoare unui cod al bikeri-lor şi al clubului."

 

   "Patriarhul Kirill ne-a amintit despre necesitatea îmbinării lucrurilor pământeşti cu cele cereşti, ale celor sfinte cu cele omeneşti, ale credinţei cu ştiinţa, ale eticii cu afişarea în mediul social, menţionând pericolele acestui drum. Acum avem încă o dovadă despre cât de dificil poate fi. Dacă ne controlăm, vom depăşi orice criză", a mai spus Alexei Vaits.

 

   Imaginea frivolă a unei fete, prezentă pe una dintre motocicletele care au purtat bannerele Bisericii, a fost postată pe Internet şi a provocat discuţii aprinse în rândul blog-urilor şi al mass-mediei în general.

 

   În perioada 10-11 iulie, Mitropolitul Vladimir al Kievului şi al întregii Ucraine, i-a binecuvântat la Sevastopol pe motocicliştii care pregăteau un „show dedicat celei de-a 65-a aniversări de la eliberarea oraşului de nazişti".

 

   Spectacolul a fost iniţiat de către Night Wolves. Clubul i-a reunit pe biker-ii din Rusia, Belorusia, Ucraina, Lituania, Letonia, Germania, Slovacia, Polonia, Suedia, Republica Cehă, Serbia, Macedonia şi Grecia.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires