Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
15 juillet 2009 3 15 /07 /juillet /2009 17:47
Lacasuri Ortodoxe: din LYON, 15 iulie 2009
Conferinţa Bisericilor Europene

   Rev. Jean-Arnold de Clermont, preşedintele Conferinţei Bisericilor Europene (KEK), a afirmat necesitatea existenţei unui "elan ecumenic european", necesar în creşterea nivelului de reconciliere între romano-catolici şi evanghelişti, în deschiderea Congresului KEK, astăzi, miercuri 15 iunie 2009, la Lyon.

 

   Konferenz Europäischer Kirchen, care regrupează Bisericile ortodoxe, protestante, anglicane şi vechi-catolice din Europa, a organizat în această perioadă, cea de-a 13-a întâlnire a sa, la Lyon, care va dura până la 21 iulie, cu tema "O singură speranţă în Hristos."

 

   "Există deja un proiect în lucru între KEK şi Biserica Romano-Catolică, dar este insuficient. Lumea contemporană priveşte cu ironie întâlnirile noastre, ea având nevoie de o voce comună a bisericilor creştine din Europa", a spus pastorul la conferinţa de presă.

 

   "În fiecare oraş al Franţei, comunităţile creştine lucrează deja împreună, zi de zi, având rugăciuni în comun, fără a fi nevoie de hotărâri teologice în prealabil", a spus acesta.

 

   "Totusi, până la a constitui o structură comună, mai avem încă destul", a adăugat Rev.

 

   Cu peste 800 de participanţi provenind din cele 120 de Biserici-membre şi din alte 40 de organizaţii asociate acestora, KEK, a cărei ultima întâlnire a avut loc la Trondheim (Norvegia) în 2003 şi care îşi sărbătoreşte anul acesta vârsta de 50 de ani, urmăreşte să stabilească anumite priorităţi, la Lyon, pentru 6 ani, prin intermediul unor grupuri de lucru, conferinţe, ateliere de lucru şi de rugaciune.

 

   Reuniunea s-a deschis astăzi, miercuri 15 iulie 2009, printr-o celebrare ecumenică oficiată de Cardinalul-Arhiepiscop de Lyon, Monsignorul Philippe Barbarin şi Arhiepiscopul Anastasios, şeful Bisericii Ortodoxe din Albania.

 

   Sâmbătă, Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I şi Cardinalul Barbarin vor oficia împreună o slujbă a vecerniei.

 

   Printre temele abordate de KEK, problema imigranţilor în Europa va mobiliza cu siguranţă participanţii, ţinând cont de respectul pentru "demnitatea umană", a spus Arhiepiscopul Anastasios.

 

   "Responsabilitatea noastră de europeni este să asigurăm primirea şi găzduirea demne pentru aceşti imigranţi, iar rolul nostru de creştini este cel de a mărturisi şi a dovedi această fraternitate", a spus Clermont, adăugând că guvernul francez are în atenţie acest subiect.

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires