Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
15 juillet 2009 3 15 /07 /juillet /2009 16:13
Lacasuri Ortodoxe: din Berlin, 15 iulie 2009
Demenţa senilă şi nivelul de educaţie: călugăriţe cobai

   Mai mult de 400 de călugăriţe catolice germane, cu o medie de vârstă apropiata de 78 de ani, au servit ca subiecţi într-un studiu ştiintific cu privire la relaţia dintre educaţie şi demenţă, a anunţat astăzi, miercuri 15 iulie 2009, şeful echipei care a efectuat acest studiu.

 

   442 de maici, membre ale unui Ordin al Surorilor Milei din Bavaria, au fost alese ca eşantion pentru a elimina interferenţele exterioare susceptibile că ar putea distorsiona rezultatele", a declarat psihologul şi epidemiologistul, Horst Bickel, agenţiei catolice de presă KNA.

 

   "Cobaii" (termen folosit de agenţie), constituie de fapt un grup omogen, întrucât au trăit împreună zeci de ani, în aceeaşi mănăstire, cu aceleaşi condiţii zilnice de viaţa .

 

   Rezultatul: dintre cele 104 maici care au prezentat semne de demenţă, 92 au avut un nivel scăzut de educaţie, ceea ce permite crearea unei corelaţii între nivelul de educaţie din tinereţe şi apariţia unor tulburări cognitive spre sfârşitul vieţii.

 

   În plus, surorile care s-au simţit răpuse de greutatea responsabilităţilor şi a sarcinilor, au mai putine sanse in a fi afectate de senilitate.

 

   Şeful acestui studiu a felicitat şi a mulţumit călugăriţelor, pentru cooperare.

 

   În ceea ce o priveşte pe Sora Erhard Bauer, unul dintre liderii "cobai", a explicat că a vrut astfel să vină în ajutorul "ştiinţei şi, desigur, în ajutorul omului."

 

 

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires