Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
15 juillet 2009 3 15 /07 /juillet /2009 10:33
   Sâmbătă, 18 iulie 2009, la Mănăstirea Ciolpani, va fi serbat patronul spiritual al acestui aşezământ monahal, Sfântului Mucenic Emilian de la Durostorum.

   Sărbătoarea va fi încununată de o slujbă arhierească ce va fi oficiată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Mănăstirea Ciolpani, unul din locurile de pelerinaj consacrate din judeţul Bacău, este amplasată la circa 5 km de oraşul Buhuşi, într-un cadru natural deosebit, şi este singurul lăcaş de rugăciune din ţară ce poartă hramul acestui martir care a trăit şi a murit pentru credinţa in Hristos in secolul al IV-lea.

   Primul schit de pe aceste locuri a fost ctitorit de suliţaşul Ciolpan, călugărit aici, şi de la care se trage şi numele schitului. În 1730, medelnicerul Teodor Cantacuzino a construit o bisericuţă din lemn de stejar, care există şi azi în cimitirul mănăstirii, ca monument istoric. Mănăstirea a fost redeschisă în anul 1991, cu osteneala maicilor şi a arhimandritului Emilian Panait, stareţul mănăstirii Runc şi duhovnicul maicilor de la Ciolpani. Sfinţirea bisericii mari cu hramul 'Sfântul Mucenic Emilian' s-a făcut la 21 septembrie 1997, iar de atunci, in fiecare an la 18 iulie, creştinii vin aici să-l serbeze pe sfântul Emilian.


MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

 

Partager cet article

Repost 0
Published by KSLCatalin - dans STIRI DE MUTAT
commenter cet article

commentaires